Program de activitati comune intre judetele Maramures, Satu Mare si regiunea Transcarpatia

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

In cadrul evenimentului ”Ziua Bunei Vecinatati” desfasurat, la sfarsitul saptamanii in municipiul Sighetu Marmatiei, a fost semnat programul activitatilor comune, in anul 2019, intre judetele Maramures, Satu Mare si regiunea Transcarpatia.

”La intalnirile anterioare s-a discutat despre semnarea programului comun de activitati pentru anul viitor si s-a stabilit ca acesta va fi semnat in cursul lunii mai, la Sighetu Marmatiei, la traditionala manifestare ”Ziua Bunei Vecinatati”. Programul prevede organizarea de activitati comune in ceea e priveste cooperarea inter-regionala. Continuarea colaborarii transfrontaliere in programul ENPI (Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina, respectiv Romania-Ucraina, pana in anul 2020)”, a spus reprezentantul Guvernului in teritoriu.

Prefectul Vasile Moldovan si Presedintele Administratiei Regionale de Stat Transcarpatia, Hennadi Moskal, au convenit sa intensifice  masurile de dezvoltare a infrastructurii in zona municipiului Sighetu Marmatiei, respectiv Biserica Alba, (Bila Terkva) din Ucraina, dar si coordonarea unitara a proiectului constructiei podului peste Tisa.

Programul de activitati comune intre judetul Maramures si regiunea Transcarpatia prevede continuarea demersurilor pentru redeschiderea punctului de trecere a frontierei si circulatiei trenurilor de pasageri si de marfa pe relatia Campulung la Tisa-Teresva.

De asemenea, va fi dezvoltat planul detaliat al zonelor transfrontaliere pentru extinderea capacitatii de trafic in zona punctelor de trecere vamala. Programul cuprinde colaborari, dar si manifestari ce vor fi organizate in domeniul cultural, educativ, sanatate, protectia mediului inconjurator, stiintei, turistic, mediului de afaceri, prevenirea situatiilor de urgenta, organizarea unor forumuri de investitii si sprijinirea comunitatii romanesti din Ucraina, respectiv a comunitatii ucrainene din Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2