Program de internship la Institutia Prefectului de Maramures. Vezi aici pana cand se fac inscrierile

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul Romaniei in colaborare cu Institutia Prefectului – Judetul Maramures si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Covasna organizeaza in premiera, in anul 2017, programe de internship in afara capitalei, pe modelul Programului InternshipGovRo.

Programele de internship din Maramures si Covasna isi propun sa ofere tinerilor sansa de a se familiariza cu activitati specifice institutiilor publice, sa atraga tinerii specializati in marile centre universitare ale tarii spre localitatile de nastere si sa deschida administratia publica din teritoriu catre noile metode de management public.

Formularul de inscriere la programele de internship organizate de Guvernul Romaniei in colaborare cu Institutia Prefectului Judetului Maramures si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Covasna este disponibil la adresa http://internship.gov.ro/alte-oportunitati/ si va putea fi completat pana la data de 20 iulie 2017, ora 23:59.

Programul este destinat studentilor si tinerilor absolventi romani cu varsta de maximum 25 de ani la momentul inceperii stagiului din 24 iulie 2017. Rezulta de aici 3 criterii de eligibilitate ce trebuie intrunite cumulativ:

  • cetatenia romana;
  • varsta maxima admisa – data nasterii dupa 24 iulie 1991;
  • calitatea de student/recent absolvent a unei universitati din Romania sau din strainatate.

Pe langa acestea, participantii la programele de internship din Covasna si Maramures trebuie sa indeplineasca cerintele specifice institutiei-gazda pentru care candideaza, in materie de pregatire academica si competente lingvistice si digitale si sa nu fie incadrati pe piata muncii.

Editia 2017 a Programelor de internship din Covasna si Maramures se va derula timp de doua luni in intervalul 24 iulie – 22 septembrie.

Principalele motive pentru care tinerii ar trebui sa se inscrie in acest program de internship

Dincolo de activitatea zilnic desfasurata in institutiile publice participante menita a familiariza stagiarii cu provocarile din sistemul public, acestia au oportunitatea de a se deplasa la Bucuresti pentru a participa la intalniri si discutii cu ministri, inalti oficiali ai statului si reprezentanti diplomatici ai altor state la Bucuresti. Vor intreprinde vizite comune la alte entitati ale statului si vor lucra individual si in comun pentru a gasi solutii inovatoare pentru problemele specifice administratiei publice.

Dupa cele doua luni, absolventii vor primi un certificat din partea organizatorilor si, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea coordonatorului institutional de practica care sa ateste participarea lor si abilitatile deprinse in cadrul stagiului.

Absolventii se vor alatura unei comunitati alumni de lideri emergenti si vor putea continua interactiunea profesionala si personala inclusiv dupa finalizarea stagiului.

Cele patru pozitii disponibile la nivelul Institutiei Prefectului – Judetul Maramures se afla in urmatoarele departamente: Serviciul Verificarea Legalitatii, Aplicarea Actelor Normative si Contencios Administrativ (1 pozitie); Serviciul Afaceri Europene, Dezvoltare Economica si Conducerea Serviciilor Publice Deconcentrate (2 pozitii); Cancelaria Prefectului (1 pozitie).

Avand in vedere ca intreaga procedura de aplicare se va derula online, prin intermediul platformei http://internship.gov.ro, nu exista costuri pentru inscriere. Participarea la programul oficial de Internship al Guvernului se realizeaza in baza unei conventii incheiate intre cele doua parti.

Stagiarii care indeplinesc cu succes activitatile din cursul celor doua luni ale programului vor primi un certificat nominal care sa ateste participarea lor in program. De asemenea, stagiarii vor putea solicita scrisori de recomandare din partea institutiilor in care au desfasurat stagiul de internship. Participantii la programele de internship din Covasna si Maramures nu sunt platiti.

Dupa transmiterea cu succes a formularului online, candidatii trebuie doar sa astepte. Odata cu trecerea termenului-limita pentru inscrieri, urmeaza o etapa de evaluare a candidaturilor, iar apoi candidatii vor fi instiintati daca aplicatiile au fost admise in etapa urmatoare a procesului de selectie.

Odata realizata aceasta evaluare, urmeaza etapa urmatoare a selectiei, alcatuita din doua probe: un test online cu intrebari de inteligenta si de cunostinte privind organizarea constitutionala a statului (a se vedea Constitutia Romaniei) si, respectiv, interviul, care va avea loc, de asemenea, online.

Selectia candidatilor va fi realizata de catre o comisie mixta alcatuita din reprezentanti ai echipelor de organizare si reprezentanti ai Institutiei Prefectului.

Programele de internship organizate in Maramures si Covasna se inscriu in ansamblul angajamentelor cuprinse in Programul de guvernare 2017-2020, prin punctul 6 si punctul 15 ale capitolului Politici in domeniul educatiei din Programul de Guvernare 2017-2020, „dezvoltarea stagiilor de practica de specialitate/internship” ca masura pentru crearea de cetateni activi pe piata muncii, si „valorificarea potentialului absolventilor de invatamant superior si cercetatorilor din diaspora”.

De asemenea, Guvernul Romaniei va sprijini prin Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Tineretului si Sportului procesul de reglementare a organizarii si desfasurarii programelor de internship in Romania.

Programul Oficial de Internship al Guvernului Romaniei a debutat in anul 2013 cu 25 de interni care au parcurs acest Program la nivelul structurilor din Palatul Victoria. In anii urmatori, Programul a fost extins succesiv la nivelul ministerelor si institutiilor subordonate, astfel incat, aflat in pragul celei de-a cincea editii, in randul absolventilor Programului InternshipGovRo se numara 684 de tineri.

Informatii furnizate de Prefectura Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole