Program de locuinte sociale destinate chiriasilor evacuati

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prefectul judetului Maramures, Vasile Moldovan, a declarat ca in baza prevederilor O.U.G. nr.74/2007, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.84/2008, in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene se deruleaza Programul de locuinte sociale destinate chiriasilor evacuati din locuintele retrocedate fostilor proprietari, se arata intr-un comunicat de presa al Prefecturii Maramures.

”Fondul de locuinte destinate inchirierii persoanelor evacuate din locuintele retrocedate in natura fostilor proprietari se constituie de catre consiliile locale din acele unitati administrativ-teritoriale care au inregistrat cereri formulate de catre persoanele indreptatite prin lege”, a spus reprezentantul Guvernului in teritoriu.

Locuintele sociale sunt investitii ale consiliilor locale, care trebuie sa asigure, conform prevederilor legale si utilitatile pentru blocurile de locuinte sociale. Pentru elaborarea programului pentru anul 2018, consiliile locale vor transmite, pana la inceputul lunii urmatoare, ministerului de resort lista de locuinte sociale propuse a fi finantate in anul viitor.

Finantarea programului de investitii de locuinte sociale se asigura din transferuri de la bugetul de stat, stabilite anual cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, precum si din bugetele locale, in limita sumelor prevazute cu aceasta destinatie.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2