Program de reintroducere a jaguarilor în nord-estul Argentinei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Argentina a lansat într-un parc din nord-estul ţării un program de reintroducere a jaguarilor a căror prezenţă nu a mai fost înregistrată de 70 de ani, iar sâmbătă a eliberat o femelă cu doi pui, a informat ONG-ul Rewilding Argentina, relatează AFP, informează AGERPRES.

Reintroducerea acestei femele pe nume Juruna şi a celor doi pui ai săi născuţi în captivitate în decembrie creşte la şase numărul jaguarilor eliberaţi de la începutul anului în Parcul Ibera, o zonă protejată de aproape 200.000 de hectare de mlaştini, râuri şi lagune înconjurată de pajişti şi munţi, la graniţa cu Paraguay şi aproape de Brazilia.

Juruna se alătură surorii sale Mariua şi a celor doi pui ai săi eliberaţi în ianuarie. Cele două femele din nordul Braziliei au fost capturate când braconierii le-au ucis mama la câteva luni după naştere.

“Este pentru prima dată în istorie când se încearcă aducerea acestei mari feline înapoi într-un mediu în care omul a exterminat-o”, a declarat ONG-ul care desfăşoară acest proiect de 10 ani.

Defrişările, creşterea suprafeţelor terenurilor agricole, incendiile forestiere şi braconajul au condus la dispariţia jaguarului în provincia Corrientes.

Jaguarul, a cărui populaţie este concentrată în regiunea Pantanal din Brazilia, cea mai mare regiune umedă a planetei, este considerat “aproape ameninţat” cu extincţia de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN).

În Argentina, aproximativ 200 până la 300 de exemplare au fost înregistrate în jungla din provinciile Salta, Misiones, Chaco şi Formosa, în nordul ţării.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *