Programul de locuri de munca subventionate va debuta in luna iulie

home camp2
home camp2
home camp2

Programul de locuri de munca subventionate, prin care absolventii de licee si universitati din acest an vor putea beneficia, la angajare, de subventii in valoare de 900 de lei net si, respectiv, 1.300 de lei net, va debuta in luna iulie, a anuntat miercuri, Florin Jianu, ministrul delegat pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, in cadrul conferintei care marcheaza finala din Romania a celei mai mari competitii europene de antreprenoriat pentru elevi si studenti – ‘European Company of the Year’, transmite Agerpres.

‘In iulie dam drumul Programului de locuri de munca subventionate, pentru absolventii anului 2014. Din fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), se va aloca o subventie lunara, pentru o perioada de minimum sase luni si maximum 12 luni, in valoare neta de 900 de lei pentru cei care termina liceul si 1.300 de lei pentru cei care termina facultatea. In general, dorim sa cream programe simple, implementabile, pentru a le da posibilitatea firmelor deja infiintate, dar si tinerilor antreprenori, sa creeze noi locuri de munca in Romania”, a explicat Jianu.

Acesta a precizat, totodata, ca politicile pe care le va sustine in perioada urmatoare vor fi ‘antreprenoriale eminamente’.

‘Politicile pe care le voi sustine in perioada urmatoare vor fi antreprenoriale eminamente, deoarece si eu am fost antreprenor si stiu care sunt nevoile acestei categorii. Pentru tinerii care doresc sa devina antreprenori, le reamintesc ca in Romania functioneaza deja ‘Programul intreprinzatorului debutant’, prin care se acorda o serie de facilitati la infiintarea firmei. De exemplu, nu se percep taxe la inscrierea firmei la Registrul Comertului, iar tinerii intreprinzatori pot obtine imprumuturi in conditii deosebit de avantajoase’, a mai spus Florin Jianu.

In cadrul finalei competitiei ‘European Company of the Year’, 28 de echipe de elevi si studenti din toata tara expun, la Bucuresti, produsele si serviciile la care au lucrat in cadrul programul de antreprenoriat derulat in scoala. Cele mai bune echipe vor reprezenta Romania la finala europeana de la Tallinn (sectiunea elevi), respectiv de la Amsterdam (sectiunea studenti).

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *