Programul de Ocupare a Fortei de Munca: 471 persoane angajate prin intermediul AJOFM Maramures in luna iulie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

In luna iulie 2019, ca urmare a implementarii Programului de Ocupare a Fortei de Munca, prin intermediul AJOFM Maramures au fost incadrate in munca 471 persoane, dintre care 218 femei.

Din totalul persoanelor ocupate pana la data de referinta, 218 au peste 45 de ani, 88 au varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani, 88 au intre 25 si 35 de ani, iar 77 sunt tineri sub 25 de ani (47 tineri NEET).

In functie de rezidenta, din totalul persoanelor incadrate in munca, 266 provin din mediul urban, iar 205 persoane sunt din mediul rural.

“Din punct de vedere al nivelului de pregatire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de munca, cele mai multe persoane au studii liceale (190), urmate de cele cu studii profesionale (93). Numarul celor cu studii gimnaziale este de 72, iar cei cu studii universitare sunt in numar de 46.

Din numarul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Maramures 354 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizam ca incadrarea intr-o categorie de ocupabilitate se realizeaza ca urmare a activitatii de profilare a persoanelor inregistrate in evidentele noastre.

Pentru integrarea pe piata muncii, persoanele aflate in cautarea unui loc de munca inregistrate in baza de date a agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza au domiciliul sau resedinta beneficiaza de pachete personalizate de masuri active prevazute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, modificata si completata.

Astfel, in luna iulie 2019, numarul persoanelor care au beneficiat de asistenta pentru inregistrarea in evidenta ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca, in vederea asigurarii protectiei sociale privind acordarea indemnizatiei de somaj sau cuprinderea in masuri active, a fost de 782 persoane”, spun reprezentantii AJOFM Maramures intr-un comunicat de presa.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *