Programul de sprijin pentru tomate: 15.337 de cereri de inscriere pana la 1 aprilie

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Programul de sprijin pentru tomate, aflat in al treilea an de implementare, a inregistrat pentru ciclul I de productie 15.337 de cereri de inscriere in program, dintr-un total de 18.500 de fermieri interesati, informeaza Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) intr-un comunicat remis marti AGERPRES.

“Pana la data de 1 aprilie 2019, s-au aratat interesati sa se inscrie in Program 18.500 de fermieri. Pentru Ciclul I s-au primit deja 15.337 de cereri de inscriere in program, numarul acestora fiind in crestere fata de anul 2017, cand au beneficiat de acest sprijin peste 8.000 fermieri si fata de 2018, cand numarul total al beneficiarilor a fost de 15.712 pentru ambele cicluri de productie”, precizeaza MADR.

Pentru ciclul II al anului 2019 se pot depune cereri de inscriere pana pe 15 septembrie a.c. pentru perioada de valorificare noiembrie – 20 decembrie.

Producatorii agricoli din Romania sunt sustinuti, printr-un program guvernamental, incepand cu anul 2017, sa cultive tomate in spatii protejate (sere, solarii), astfel incat sa asigure necesarul de consum intern din productia autohtona.

Potrivit MADR, pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, sa detina o suprafata cultivata cu tomate in spatii protejate de cel putin 1.000 de metri patrati, sa obtina o productie de minimum 2 kilograme de tomate/mp si sa faca dovada productiei realizate prin documente justificative privind comercializarea productiei.

De asemenea, legumicultorii trebuie sa fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu tomate in spatiile protejate in anul de cerere si sa valorifice productia in perioadele ianuarie-mai inclusiv, si/sau noiembrie-20 decembrie, inclusiv.

Scopul Programului de sprijin pentru tomate, cultivate in sere sau solarii este realizarea unei productii cantitative si calitative pentru a eficientiza exploatatia prin capitalizare, in vederea dezvoltarii unui management eficient al acesteia. In acelasi timp, programul raspunde dorintei consumatorului de a avea acces la produse proaspete in perioada rece a anului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2