Programul ‘Fiecare Copil in Gradinita’ va fi extins la nivel national

PNL

copil-autismProgramul ‘Fiecare Copil in Gradinita’, care ajuta copiii saraci sa mearga la gradinita, va fi extins la nivel national, a anuntat, luni, ministrul Muncii, Rovana Plumb, scrie Agerpres.

Conform unui comunicat al Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, in cele 11 judete in care este implementat programul ‘Fiecare Copil in Gradinita’ sunt sprijiniti 2.400 copii. Parintii sunt stimulati sa-si aduca zilnic copiii la gradinita, fiindu-le oferite tichete sociale in valoare de 50 de lei pe luna.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a vizitat, luni, gradinita de copii din localitatea Dragaesti-Pamanteni, comuna Manesti, judetul Dambovita, unde Asociatia OvidiuRo (OvR), Consiliul Judetean si Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita implementeaza programul ‘Fiecare Copil in Gradinita’ (FCG), care incurajeaza educatia timpurie a copiilor saraci.

In acest an scolar, numai in judetul Dambovita sunt ajutati sa mearga la gradinita 285 de copii defavorizati, de trei ori mai multi fata de anii anteriori.

“Apreciez foarte mult efortul special al Asociatiei OvidiuRo in derularea acestui proiect. Programul care ajuta copiii saraci sa mearga la gradinita va fi extins la nivel national, astfel incat mii de copii defavorizati sa poata merge la gradinita si sa ajutam, astfel, impreuna, mai multe familii din Romania. In acest sens am semnat, in luna aprilie, un acord de parteneriat cu Asociatia OvidiuRo’, a declarat Rovana Plumb.

Evenimentul din Dambovita face parte din seria de activitati dedicate procesului de extindere a programului in judetele Brasov, Dambovita si Dolj.

Cu o valoare de 244.131 euro, programul este finantat prin granturile SEE 2009 — 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. De altfel, programul ‘Fiecare Copil in Gradinita’ se deruleaza in Dambovita inca din 2010, in localitatile Gura Sutii si Potlogi, anul acesta fiind extins in alte patru comunitati: Cojasca, I. L. Caragiale, Manesti si Moroeni.

Lansat de Asociatia OvidiuRo (OvR) si Ministerul Educatiei, in 2010, FCG stimuleaza parintii sa-si aduca zilnic copiii la gradinita, oferindu-le tichete sociale in valoare de 50 lei pe luna. Copiii se califica pentru program pe baza veniturilor familiei, conditiilor de trai si nivelului scazut de educatie al parintilor. Pentru a primi tichetele, copiii trebuie sa fie prezenti zilnic la gradinita, iar parintii trebuie sa participe la o intalnire lunara cu profesorii si de 5 ori pe luna, la Ziua Parintilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1