Programul protestelor sindicalistilor din administratie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sindicalistii din administratie demareaza seria de actiuni si proteste ca urmare a nemultuimilor legate de legea salarizarii.

“Avand in vedere ca prin Legea –cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice nu s-au stabilit salariile de baza ale angajatilor din administratia publica locala si invocand asa zisa autonomie, aceasta responsabilitate a fost transferata consiliilor locale la solicitarea AMR-ului, am intreprins o serie de masuri in vederea elaborarii grilelor de salarizare si pentru aceasta categorie de personal.

Astfel, in data de 9 Mai, la Bucuresti, a avut loc intalnirea federatiilor din administratia publica locala, pentru a ne pune de acord si a formula amendamente comune la proiectul legii salarizarii, care sa fie transmise la Comisiile pentru munca si protectie sociala de la Senat si Camera Deputatilor, pentru a fi dezbatute si votate, intrucat dupa cum stiti proiectul a fost trimis la Parlament pentru dezbateri fiind depus ca initiativa parlamentara si nu guvernamentala, cum era firesc pentru o lege atat de importanta.

Tot in data de 9 mai, o parte din colegi au participat la o intalnire cu membrii Comisiei pentru munca din Camera Deputatilor carora le-au prezentat solicitarile si propunerile la proiectul legii salarizarii. In urma discutiilor, membrii Comisiei ne-au cerut ca toate federatiile din administratia locala, de comun acord, sa le trimitem propuneri comune si o grila de salarizare pentru aceasta categorie. In atasament veti gasi propunerile trimise la cele doua Camere ale Parlamentului.

Saptamana trecuta au avut loc dezbaterile din Comisia pentru munca de la Senat, unde au fost doar simulari ale unor dezbateri, iar cei din administratia locala nu am fost lasati sa vorbim, ajungandu-se la un adevarat circ. Nemultumiti de modul de desfasurare a dezbaterilor, luni 22 mai, am organizat o conferinta de presa la Bucuresti aratand nemultumirile celor din administratia publica locala. Veti gasi in atasament comunicatul de presa.

Vineri a avut loc Comisia de dialog social pe tema legii salarizarii la care au fost invitati toti parlamentarii. Nu au raspuns invitatiei parlamentarii PSD. A fost prezenta si d-na Csep Andrea-secretara Comisiei pentru munca si protectie sociala careia i-am inmanat amendamentele propuse la proiectul legii salarizarii si grila pentru administratia locala, propusa de toate federatiile.

In aceasta saptamana, au loc dezbaterile proiectului de lege in plenul Senatului si in Comisia pentru munca din Camera Deputatilor la care vor participa reprezentanti ai federatiilor din administratia publica locala pentru a ne sustine amendamentele la proiectul de lege. Avand in vedere acest fapt, am hotarat ca de miercuri sa incepem actiunile de protest”, a spus Silvia Moldovan, presedintele Federatiei Sindicatelor Pro Administratie din Romania.

Actiunile vor fi urmatoarele:

– Miercuri greva japoneza –cu banderole pe mana- pentru a ne arata nemultumirea fata de modul de derulare a dezbaterilor pe proiectul legii salarizarii;

– Joi –ramanem cu banderole si intrerupem brusc lucru timp de 2 ore intre 8-10;

– Vineri-intreruperea lucrului si Duminica noaptea se va pleca la Bucuresti la mitingul organizat luni 29 mai in fata Parlamentului .

 

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2