Programul spectacolelor la Teatrul Municipal Baia Mare in perioada 17-23 mai

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

In perioada 17-23 mai, la Teatrul Municipal Baia Mare vor avea loc mai multe spectacole. Redam mai jos descrierea acestora, facuta de institutia de cultura:

Vineri, 17 mai, de la ora 20.00, la sala studio, are loc spectacolul ”SI MAINE E O ZI”, de Franz Xaver Kroetz, un tulburator recital actoricesc al doamnei Aurora Prodan, un spectacol care ne vorbeste despre singuratate, dar si despre speranta.

Spectacolul se joaca la sala studio. Durata: 60 minute (fara pauza)

Sambata, 18 mai, de la ora 10.00 si de la ora 11.30, copiii sunt invitati o intalnire cu spectacolul Fata Babei si fata mosneagului dupa Ion Creanga, regia Claudia Paunescu.

Povestea FATA BABEI SI FATA MOSNEAGULUI de Ion Creanga, transpusa scenic de actorii-papusari, aduce in fata noastra o cautare initiatica a Binelui, intreprinsa de Fata mosneagului, alungata de acasa de mama sa vitrega si de fata acesteia. Intalnirile simbolice cu catelusa bolnava, cu parul, cuptorul, fantana si Sfanta Duminica sunt pline de invataminte legate de harnicie, omenie, adevar si dreptate.

Spectacolul se joaca la sala Teatrului de Papusi. Durata: 60 minute (fara pauza)

Sambata, 18 mai, de la ora 19.00, se va juca spectacolul ”Rinocerii” de Eugene Ionesco, regia Iulian Bulancea, scenografia Mihai Valu.

”Rinocerii, probabil cea mai autobiografica piesa a lui Eugene Ionesco, vorbeste despre dezumanizarea si bestializarea societatii prin intermediul indoctrinarii si fanatismul doctrinar. Daca initial, rinocerita reprezenta adeziunea la doctrina nazista, semnificatia acestei boli bizare inventate de Ionesco a fost extrapolata catre toate formele de fanatism si indoctrinare politica sau sociala. ”

Spectacolul se joaca cu publicul in sala. Durata: 80 minute (fara pauza)

Duminica, 19 mai, de la ora 19.00, are loc spectacolul ”Migraaanti!!!” de Matei Visniec, regia Radu Dinulescu, cea mai recenta premiera a teatrului baimarean.

”Traficanti cu sange rece, victime, conditii inumane de viata, toate sunt reflectate intr-o lumina taioasa. Oroarea de razboi deschide cale migratiei spre o democratie, care schioapata atunci cand vine vorba despre libertati, drepturi si nevoi.”

Spectacolul se joaca cu publicul pe scena. Durata 120 minute (cu pauza)

Marti, 21 mai, de la ora 19.00, va fi spectacolul SUICIDAL, dupa texte de Luigi Pirandello, regizat de baimareanul Norbert Boda. SUICIDAL exploreaza o tema grava a umanitatii intr-o maniera neconventionala, sub forma unui show ”dedicat exclusiv sinuciderii. Avand conventia unei emisiuni televizate, spectacolul are un aer comic puternic, uneori chiar cu un umor negru, dar bine dozat, fara sa uite insa sa trateaza si cu seriozitate dramele si povestile personajelor.

Spectacolul se joaca la sala studio. Durata: 90 minute (fara pauza)

Joi, 23 mai, de la ora 19.00, la sala studio, Andrei Dinu si Andrei Stan va invita la spectacolul ”PLEX”, pe texte de Eric Bogosian, in care va veti intalni cu tot felul de personaje ce vor sa para trendy, extrem de degajate, foarte putin atente la reguli sau coduri. Invitat special: Alexandra Vanci.

(Spectacol nerecomandat persoanelor sub 15 ani!)

Spectacolul se joaca la sala studio. Durata: 75 minute (fara pauza)

Pretul biletelor la spectacolele teatrului: 5 lei la sectia Papusi, 15 lei pret intreg si 10 lei pret redus (pentru elevi, studenti si pensionari) la sectiile Drama si Revista.

Informatii si rezervari: tel. 0736216437 (Drama si Revista) si 0730270926 (sectia Papusi)

Programul rezervarilor telefonice:
Luni – Vineri: 11.00 – 16.00
Sambata: 12.00 – 13.00

Program casierie:
Luni – Sambata: 12.00- 13.00 / 18.00 – 19.00
Duminica: 18.00 – 19.00
Email:rezervari@teatrulbm.ro

Rezervarile se ridica cu cel putin 30 de minute inainte de inceperea spectacolului. In ziua desfasurarii spectacolului, nu se mai fac rezervari!

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2