PROIECT AMBIȚIOS AL ALIANȚEI USR PLUS, PENTRU BAIA MARE. Dan Ivan: Vom construi Complexul Sportiv Multidisciplinar, pentru sportivii de performanță și pentru băimăreni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Alianța USR PLUS și-a propus să modernizeze întreaga zonă a fostului ștrand municipal, pentru a deschide publicului băimărean o zonă de agrement la standarde înalte și cu acces pentru publicul larg. „În Programul de guvernare locală al Alianței USR PLUS este prevăzută soluția pentru acest loc de agrement. Vom înființa acolo un Complex Sportiv Multidisciplinar la standarde europene. El nu va fi dedicat doar sportivilor de performanță, ci tuturor cetățenilor care vor să facă mișcare, înot și recuperare medicală. Proiectul îl voi propune spre aprobare Consiliului Local în prima lună de după alegerile din 27 septembrie, pentru a fundamenta oportunitatea investiției la aprobarea bugetului pentru anul 2021”, spune Dan Ivan, candidatul Alianței USR PLUS la funcția de primar al municipiului Baia Mare.

Complexul va cuprinde: bazine de înot; un teren multifuncțional cu tribune și piste de alergare; sală de gimnastică; sală de fitness; teren pe zgură și teren sintetic; centru de recuperare medicală și refacere a sănătății; restaurant; spații de cazare pentru sportivi; cabinet pentru medicina sportivă; vestiare.

Aquaparc nou, în zona periurbană a Băii Mari

În Baia Mare, verile sunt tot mai toride, dar cetățenii nu au un loc public unde să poată face baie și să stea la plajă. De ani de zile, actualul primar promite că va reabilita ștrandul municipal și vorbește despre proiecte fanteziste, care nu au prins niciodată contur. Este de neacceptat ca un municipiu de mărimea Băii Mari să nu beneficieze de un ștrand modern, iar băimărenii care vor să se scalde în condiții civilizate să fie nevoiți să meargă până în județul Satu Mare sau să plătească prețuri piperate la operatorii privați.

Tocmai de aceea, Alianța USR PLUS va crea cadrul legal și administrativ necesar construirii unui aquaparc într-o zonă periurbană a Băii Mari. Sunt deja luate în considerare câteva spații potrivite pentru o asemenea investiție și urmează analiza situației juridice a terenurilor identificate.

„Fondurile europene vor fi cruciale pentru acest proiect și ele sunt deja precizate în exercițiul financiar 2021-2027. Iar noi ne vom asigura că proiectul pentru un aquaparc în Baia Mare e gata scris înainte de deschiderea noilor axe de finanțare.

Băimărenii au mare nevoie de un astfel de loc public destinat relaxării. Din 2009 nu mai avem ștrand public. Din 2012 nu mai avem nici bazin olimpic. Și în acest caz, incompetența guvernărilor naționale și locale se vede cu ochiul liber. Eu și colegii mei ne vom asigura că dorințele cetățenilor (și nu interesele baronilor locali) sunt puse pe primul loc”, arată Dan Ivan.

Bazine de înot în școală ─ planul pe termen lung al USR PLUS

Pentru că înotul este o disciplină esențială pentru dezvoltarea armonioasă a oricărui copil, Alianța USR PLUS se gândește și la crearea infrastructurii speciale în unele școli din Baia Mare. Dacă acest plan pare de neimaginat în România, el este folosit cu succes în țări vestice precum Marea Britanie, Germania sau Polonia.

Dan Ivan, candidatul USR PLUS la Primăria Baia Mare: „La capitolul investiții în școli, ne vom concentra și pe identificarea unor spații optime de construire a unor bazine de înot acoperite, în curțile școlilor care au spațiu adiacent suficient. Un bun exemplu îl reprezintă Școala Gimnazială «A.I. Cuza» sau Colegiul Tehnic «Aurel Vlaicu». Ambele instituții școlare au în perimetrul lor spațiu suficient pentru crearea unui imobil cu două nivele care să găzduiască, la parter, un bazin semiolimpic și, la etaj, o cantină școlară. În baza unui parteneriat creat între școli, de aceste investiții vor beneficia și elevii școlilor din apropiere. Sănătatea copiilor o luăm în serios. Și putem crește copii sănătoși oferindu-le mâncare sănătoasă și loc pentru activități sportive.”

Pe 27 septembrie, pune ștampila pe cifra 8!

Votează Dan Ivan la Primărie și Alianța USR PLUS la Consiliul Local!

Acest material a fost comandat de partidul Uniunea Salvați România (parte a Alianței USR PLUS) și realizat de SC APELLA SRL. Cod unic de identificare: 21200251

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2