Proiect de 4,2 milioane euro din fonduri norvegiene pentru pregatirea procurorilor in combaterea coruptiei

Parchetul General a anuntat semnarea unui contract in valoare de 4,2 milioane euro, finantat prin Mecanismul Financiar Norvegian, pentru derularea unui proiect care are ca obiectiv pregatirea profesionala a peste 600 de procurori, ofiteri de politie judiciara si specialisti in combaterea coruptiei si criminalitatii, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General transmis vineri, in data de 27 noiembrie, a fost semnat contractul de finantare privind proiectul “Combaterea criminalitatii si a coruptiei”, finantat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014 – 2021.

Obiectivul proiectului este reprezentat de imbunatatirea capacitatii Ministerului Public de a combate coruptia si criminalitatea organizata, contribuind in acest fel la intarirea statului de drept si a capacitatii sistemului judiciar in ansamblul sau, precizeaza sursa citata.

Proiectul are o valoare de 4.250.000 de euro si o durata de 36 de luni, fiind finantat in integralitate prin Mecanismul Financiar Norvegian.

Pe durata celor trei ani de implementare, peste 600 de procurori, ofiteri de politie judiciara si specialisti vor beneficia de formare profesionala specializata in domenii precum combaterea micii coruptii, a fraudei in achizitiile publice, a criminalitatii in domeniul mediului inconjurator, precum si in combaterea criminalitatii organizate, a criminalitatii informatice si a coruptiei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1