Proiect de lege: Reduceri de 50% la transport pe perioada vacantei pentru studentii romani din Diaspora

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

PSD a depus un proiect de lege pentru modificarea Legii Educatiei Nationale privind reducerile de transport pentru studenti. Astfel, studentii cu burse la studii universitare in strainatate vor avea dreptul la reduceri de minimum 50% pe perioada vacantei si la o cursa gratuita dus-intors cu trenul, scrie Mediafax.

Potrivit proiectului de lege, articolului 205 din Legea Educatiei Nationale nr.1/2011 i se mai adauga un alineat care prevede ca studentii bursieri la universitati din afara tarii care se afla pe perioada vacantei in Romana, beneficiaza de tarif redus cu minim 50% pentru transportul local in comun, subteran sau de suprafata, precum si pe mijloacele de transport intern auto, feroviar si naval.

De asemenea, se mai adauga un alineat nou care prevede ca studentii care au obtinut bursa de studii universitare si post-universitare in strainatate, beneficiaza de gratuitate la o singura calatorie, dus-intors, la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a. Totodata, prin aceasta propunere legislativa se face precizarea clara a obligativitatii acordarii reducerii de transport in comun, de minimum 50%,in timpul anului universitar, pentru studenti, atat pentru mijloacele de transport terestru cat si subteran.

Pentru finantare, proiectul de lege propune utilizarea fondurilor de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor.

Propunerea legislativa a fost semnata de 28 de senatori PSD si depusa la Senat in procedura de urgenta. Camera Deputatilor va fi for decizional.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2