PROIECT DE LEGE – Românii vor avea interzis la a-și aduce singuri apa în casă

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Și în Maramureș au fost destule situații în care oamenii nu au mai așteptat după autorități și și-au adus singuri apa în casă. Sursa de apă era aceeași folosită din tată în fiu și nimeni nu a pățit nimic. Doar că acum autoritățile vor să să nu mai permită forajele de apă subterană din acvifere freatice sau de adâncime.

„Persoanele juridice care realizează sisteme proprii de alimentare cu aă trebuie să obțină anterior avizul eliberat de către operatorul sistemului public de alimentare cu apă și de canalizare dijn aria deservită, precum și avizul de gospodăriore a apelor emis de Administrația Națională „Apele Române”. Este vorba despre o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare aflată acum în atenția deputaților. Nu este singura modificare avută în vedere.

„Strategia tarifară de elaborează de către unitatea administrativ-teritorială/asociația de dezvoltare intercomunitară pentru o perioadă de minimim 5 ani, se actualizează ori de câte ori este necesar și se aprobă prin hotărâre a autorității ndeliberative a unității administrativ-teritoriale sau, după caz, prin hotărâre a asociației de dezvoltare intercomunitară cu obiect de activitate serviciul de alimentare cu apă și canalizare”, se mai arată în proiectul de lege.

„Foarte mulți agenți economici sau persoane fizice execută și pun în funcțiune instalații/sisteme de alimentare cu apă cu sursă proprie, fără respectarea prevederilor legale. De cele mai multe ori se păstrează și branșamentul la rețeaua publică de alimentare cu apă, astfel încât în rețeaua interioară cele două surse de apă se interconectează, fără a mai fi asigurat un control riguros pe calitatea apei furnizate și punând în pericol sănătatea consumatorilor”, se arată în Expunerea de motive la acest proiect de lege.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2