PROIECT DE LEGE – Statul ar urma să plătească o masă pentru copiii de grădiniță

Reclame home 1
Reclame home 1

În unitățile de învățământ antepreșcolar și preșcolar de stat, particulare și confesionale, autorizate sau acreditate, ar urma să se acorde un suport alimentar zilnic, în limita unei valori zilnice de 15 lei/antepreșcolar, inclusiv TVA, finanțat din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru bugetele locale. Este vorba despre o propunere legislativă aflată în atenția deputaților.

În Expunerea de motive la acest proiect de lege, autorii spun că această măsură este „justificată de faptul că în unitățile de învățământ antepreșcolar și preșcolar cu program prelungit, părinții sunt nevoiți să achite un tarif zilnic pentru hrana copiilor, care se adaugă la alte cheltuieli ale familiei. În prezent, pentru o familie cu 2-3 copii aceste costuri pot depăși 500-700 de lei lunar. Din aceste motive multe familii fie susțin cu dificultate înscrierea copiilor în învățământul antepreșcolar și preșcolar, fie renunță la aceste forme de educație timpurie”.

„Mi se pare că e o idee bună. Copilul trebuie să mănânce, nu toată lumea își permite să plătească cât se cere zilnic pentru grădiniță. Plus că mai sunt și alte costuri care se adaugă, cumperi ce are nevoie copilul la grădiniță, educatorii vin și spun ce le trebuie și tu, ca părinte, trebuie să te conformezi. Nu ai de ales, că dacă toată lumea dă, tu nu poți să nu dai”, ne spune Raluca.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole