Proiect legislativ pentru sustinerea alaptarii, adoptat de Camera Deputatilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bebelus_alaptatUn proiect de lege care reglementeaza politicile de marketing practicate de producatorii substituentilor de lapte matern a fost adoptat miercuri de plenul Camerei Deputatilor, transmite Agerpres.

Proiectul a fost aprobat cu 275 de voturi pentru si patru abtineri.

In dezbaterile din plenul Camerei Deputatilor, deputatul liberal Roberta Anastase, unul dintre initiatorii proiectului, a declarat ca proiectul reglementeaza modul in care inlocuitorii laptelui matern pot fi plasati pe piata.

„Cream un cadru legislativ pentru promovarea beneficiilor alaptarii, dar si sustinerea mamei in utilizarea corecta a substituentilor materni atunci cand ei sunt necesari, precum si contracararea marketingului agresiv al substituentilor laptelui matern”, a explicat Anastase.

La randul sau, deputatul liberal Claudia Boghicevici a aratat ca proiectul nu isi propune restrictionarea vanzarii substituentilor de lapte matern, ci restrictionarea politicilor de marketing practicate de producatorii de substituenti de lapte matern.

Varujan Pambuccian a anuntat ca grupul minoritatilor nationale din Camera Deputatilor sustine proiectul, dar le-a reprosat colegelor de la PNL ca au facut repetate discriminari de gen de la tribuna forului.

„Am venit la aceasta tribuna sa protestez impotriva repetatelor discriminari de gen facute de colegele noastre. Ce inseamna aia ‘desi sunt barbati’? Adica cum sunt barbatii? Mai cretini, mai incapabili sa priceapa? Va rog ca asemenea discriminari de gen sa nu se mai repete de la aceasta tribuna”, a declarat deputatul Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor.

Potrivit raportului comisiilor pentru sanatate si industrii din Camera Deputatilor dat la acest proiect, obiectivul consta in „crearea cadrului juridic necesar asigurarii unei nutritii adecvate si sanatoase pentru sugari si copii de varsta mica pana la doi ani, prin protectia si promovarea alaptarii, in vederea mentinerii sau imbunatatirii starii de sanatate a acestora, prin asigurarea utilizarii corecte a inlocuitorilor laptelui matern, atunci cand acestia sunt necesari, prin reglementarea marketingului lor si prin furnizarea de informatii consistente, obiective si accesibile, intr-o forma adecvata publicului”.

Initiativa legislativa a fost semnata de parlamentari de la toate grupurile parlamentare.

Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2