Proiect MFP: Popririle vor fi ridicate pe cale electronica, pentru persoanele fizice

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

laptopPopririle vor fi ridicate pe cale electronica, ceea ce va permite deblocarea in timp real a banilor in cazul persoanelor fizice carora li s-au indisponibilizat sume ce depasesc nivelul creantei pentru care s-a pus poprirea, conform unui proiect de Ordonanta de Urgenta al Ministerului Finantelor Publice (MFP), informeaza AGERPRES.

“Concret, pentru persoanele fizice, Ministerul Finantelor Publice propune masuri legislative care sa elimine comunicarea pe hartie si sa extinda comunicarea online. Un exemplu este ridicarea popririi pe cale electronica, masura ce va permite deblocarea in timp real a banilor in cazul persoanelor carora li s-au indisponibilizat sume ce depasesc nivelul creantei pentru care s-a pus poprirea”, se arata in proiectul de Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, a Legii nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale.

De asemenea, Ministerul Finantelor propune modernizarea sistemului de administrare a impozitelor si taxelor prin facilitarea depunerii online a declaratiilor.

“Este vorba, de exemplu, despre declaratiile 100 “Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat”, 101 “Declaratie privind impozitul pe profit”, 300 “Decont de taxa pe valoarea adaugata”, 301 “Decont special de taxa pe valoarea adaugata”, 394 “Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national”.

In ceea ce priveste cresterea transparentei si eficientei in cheltuirea fondurilor publice, MFP are in vedere extinderea entitatilor publice care utilizeaza Sistemul national de verificare, monitorizare, raportare si control al situatiilor financiare, angajamentelor legale si bugetelor entitatilor publice (Forexebug).

Vor fi noi categorii incluse, precum organizatiile non-guvernamentale ce lucreaza cu fonduri publice”, mentioneaza sursa citata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *