Proiect Ministerul Sanatatii: Numarul de locuri la rezidentiat – majorat cu 300

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Numarul locurilor la rezidentiat s-ar putea majora cu 300, de la 5.415 la 5.715, informeaza AGERPRES.

Ministerul Sanatatii a pus in dezbatere publica, pe site-ul institutiei, un proiect care prevede majorarea numarului de locuri la rezidentiat.

„La concursul de rezidentiat desfasurat in anul 2018 au existat un numar semnificativ de candidati care au obtinut aceeasi nota, respectiv acelasi punctaj minim de promovare. Avand in vedere necesitatea asigurarii unui tratament echitabil si nediscriminatoriu tuturor candidatilor declarati admisi, dar care s-au clasat in afara numarului de locuri/posturi publicat la concurs, se impune initierea demersurilor necesare astfel incat si acesti candidati sa beneficieze de aceleasi drepturi ca si ceilalti. Prin acest act normativ se modifica pct.VII subpunctul 4 din anexa la Hotararea Guvernului nr. 131/2018 privind aprobarea cifrelor de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar de stat si pentru invatamantul superior de stat in anul scolar/universitar 2018 – 2019, in sensul majorarii cifrei de 5.415 aferenta pentru pregatirea in rezidentiat cu 300 locuri”, se arata in nota de fundamentare.

Potrivit sursei citate, in prezent, Romania se confrunta cu un deficit major de medici specialisti, deficit care „se va adanci” in urmatorii ani, numarul acestora posibil sa atinga cifra de 12.000 de specialisti in urmatorii 15 ani.

„Avand in vedere ca migratia personalului de specialitate medico-sanitar bine pregatit si cu experienta profesionala este o realitate care isi pune amprenta asupra sistemului public sanitar, in vederea asigurarii unui cadru coerent institutional si necesar pentru asigurarea formarii acestei categorii profesionale in toate activitatile medicale necesare unui sistem sanitar adecvat, se impune majorarea cifrei de scolarizare aferente pentru pregatirea in rezidentiat in anul universitar 2018 – 2019”, se arata in nota.

Stagiul de rezidentiat pentru candidatii care aleg loc/post va incepe la 1 ianuarie 2019, data de la care se va face incadrarea cu contract individual de munca pe durata determinata/nedeterminata, dupa caz, si de la care se va face salarizarea ca rezident.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2