Proiect: Panouri fotovoltaice pentru casele fara curent electric

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a anuntat, miercuri, la Alba Iulia, ca 9.000 de gospodarii care nu sunt alimentate cu energie electrica vor putea fi in anii urmatori echipate cu celule fotovoltaice, prin proiectul intitulat „Centenarul Luminii”.

„Impreuna cu Ministerul Energiei, vom lansa in perioada urmatoare ghidul de finantare pentru 9.000 de unitati locative, respectiv de gospodarii, pentru montarea de celule fotovoltaice. Proiectul se numeste ‘Centenarul Luminii’. Este un proiect multianual. Ne dorim ca primele celule fotovoltaice sa fie montate anul acesta”, a declarat, intr-o conferinta de presa, ministrul Mediului.

Gratiela Gavrilescu a spus ca autoritatile isi doresc ca in Romania sa nu mai existe niciun fel de gospodarie care sa nu dispuna de curent electric, scrie agerpres.

Ministrul a mai declarat ca, la jumatatea lunii septembrie sau spre sfarsitul acesteia, va fi aprobat ghidul de finantare privind montarea celulelor fotovoltaice, programul Casa Verde fiind inlocuit astfel cu un alt program de montare de panouri fotovoltaice.

„Avem 100 de milioane de euro, astfel incat 26.000 de gospodarii vor putea sa beneficieze de aceasta finantare. Asta inseamna montarea de panouri fotovoltaice, cu o putere instalata de 3 kilowati. Asta inseamna un mare ajutor si pentru incalzire si pentru incalzirea apei calde si pentru folosirea aparatelor electrocasnice cu producerea curentului electric de catre aceste celule fotovoltaice. Si inca un castig pentru persoanele care vor accesa aceste fonduri va fi faptul ca (cel care acceseaza – n.r.) va deveni un mic producator de energie electrica, pentru ca curentul electric produs suplimentar va intra in reteaua nationala. Este un lucru extrem de benefic pentru populatie, este un proiect ambitios”, a spus ministrul.

Gavrilescu s-a declarat convinsa ca „un numar foarte mare de cetateni vor accesa acest program”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2