Proiect privind scutirea de impozit pe venit a cadrelor didactice

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

profesor catedra tabla sala de clasa scoalaAngajatii din domeniul inovarii si cercetarii aplicate, cercetatori si cadre didactice universitare, ar putea fi scutiti de plata impozitului pe venit, potrivit unei initiative legislative depuse de un grup de senatori PSD, printre care Mihnea Costoiu si Ecaterina Andronescu, informeaza rtv.net.

Initiativa legislativa modifica Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cerand ca din randul contribuabililor scutiti de plata impozitului pe venit sa faca parte si angajatii “care activeaza in domeniul inovarii si cercetarii aplicate”, noteaza Mediafax.

Contribuabilii care vor beneficia de prevederile proiectului de lege ”trebuie sa indeplineasca conditiile legale de cercetator sau cadru didactic universitar”, putand fi angajati in institute de cercetare, universitati, centre de cercetare si dezvoltare sau societati comerciale.

Proiectul de act normativ este initiat de un grup de senatori PSD, fiind sustinuta si de parlamentari UNPR, ALDE, UDMR, plus trei liberali. Mai multi dintre semnatarii proiectului de lege sunt cadre didactice universitare – cum ar fi Mihnea Costoiu sau Ecaterina Andronescu.

dcnews

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2