Proiect: Si elevii cu medii sub 5 la Evaluarea Nationala vor putea participa la procesul de admitere in invatamantul liceal

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Educatiei a pus in dezbatere publica un proiect care modifica metodologia de admitere in liceu in sensul in care elevii care au medii la Evaluarea Nationala mai mici de 5 sa poata participa la repartitia computerizata pentru admiterea la liceu de anul viitor, care va avea loc pe 10 iulie, informeaza AGERPRES.

In prezent, este in vigoare un ordin care prevede ca la procesul de admitere in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2020 – 2021 participa numai elevii care au sustinut Evaluarea Nationala si a caror medie de admitere calculata este minimum 5.

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, declara, la audierea din comisiile parlamentare de specialitate, ca Programul de guvernare al PNL prevede revenirea la legislatia anterioara ordinului de ministru dat de Daniel Breaz, care prevedea ca la liceu sa nu se intre cu medii mai mici de 5 la Evaluarea Nationala.

“Parerea mea este aceea ca ar trebui sa cautam cauzele pentru care acesti copii au ajuns in situatia de a nu obtine nota 5. (…) Imi doresc sa avem un invatamant profesional unde copilul sa se duca cu drag, unde copilul sa stie ca acolo i se formeaza niste competente, unde sa stie ca acolo isi gaseste viitorul, nu sa simta ca este obligat sa mearga acolo sau ca este pedepsit, ca merge intr-un batalion disciplinar catre invatamantul profesional. In felul acesta nu facem bine invatamantului profesional. (…) Noi, in Programul de guvernare al PNL, am pus revenirea la situatia anterioara, la legislatia anterioara”, afirma atunci Anisie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1