Proiect: Transportul de lemn din fondul forestier pe timpul noptii – interzis

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Deputatul PNL Claudiu Racuci a depus la Parlament un proiect de lege pentru modificarea si completarea Codului silvic, care prevede interzicerea transportului de lemn din fondul forestier pe timpul noptii.

“In Romania avem nu unul, ci mai multe acte normative care si-au propus ca scop sa stopeze taierile necontrolate si exploatarile ilegale de masa lemnoasa din Romania. Cu toate acestea, aflam ca eficienta acestor acte normative este scazuta si ca, in continuare, milioane de metri cubi sunt pusi la pamant anual, de multe ori fara ca in locul padurilor taiate sa existe si programe de reimpaduriri.

Mai mult, dintr-o tara vestita pentru cele mai mari populatii de ursi, lupi sau cerbi, am ajuns sa numaram pe degete exemplarele care mai supravietuiesc efectelor negative ale activitatilor economice forestiere ilicite, mai ales pe timpul noptii.

De cand sunt membru al Comisiei pentru mediu si echilibru ecologic, am citit cu atentie legislatia aferenta acestui domeniu si am ramas uimit sa constat faptul ca nu exista nicio interdictie expresa, nicio ingradire minimala privind exploatarea si transportul de masa lemnoasa din fondul forestier pe timpul noptii”, sustine deputatul PNL, intr-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Claudiu Racuci a aratat ca cei care ”s-au laudat ca se lupta cu exploatarile ilegale au lasat portita legala ca sa se poata exploata si transporta masa lemnoasa din fondul forestier, pe timp de noapte, atunci cand autoritatile de control sunt in afara programului de lucru”.

“In consecinta, am depus o propunere legislativa care modifica si completeaza Codul silvic, in scopul interzicerii exprese a exploatarilor si transportului de lemn din fondul forestier pe timpul noptii. Am prevazut, cum este si normal, sanctiuni la nivelul amenzilor penale pentru cei care nu respecta norma propusa.

Am toata convingerea ca persoane care actioneaza licit si sunt autorizate sa exploateze nu vor fi afectate in niciun fel de aceasta masura. Vor avea de pierdut doar cei care au facut milioane de euro din exploatari ilegale. De castigat vor avea padurea si biodiversitatea tot mai putina din aceasta, dar si noi, romanii”, a aratat deputatul PNL.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *