Proiecte cu finantare europeana de indiguire si consolidare a malurilor Tisei

raul tisa malAdministratia Bazinala de Apa Somes-Tisa a organizat joi, 22 octombrie 2015, la sediul primariei comunei Remeti, conferinta de presa dedicata stadiului implementarii proiectelor “Indiguire si consolidare de mal pe raul Tisa in zona BF 254÷319”, judetul Maramures” si “Regularizare rau Tisa la Remeti, judetul Maramures” – proiecte cofinantate din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, prin Programul Operational Sectorial “Mediu”.

Lucrarile cuprinse in cadrul proiectelor se localizeaza in bazinul hidrografic Somes-Tisa, pe sectorul comun (de rau) de frontiera cu Ucraina, pe malul stang al cursului raului Tisa, in localitatile Sighetu Marmatiei, Sarasau, Campulung la Tisa, Sapanta, Remeti si Teceu din judetul Maramures.

“Inundatiile repetate au provocat pagube materiale insemnate si eroziuni semnificative ale malului pe sectorul romanesc, mai ales in zona localitatilor Remeti si Teceu. Prin implementarea proiectelor se reduce semnificativ gradul de risc la asemenea fenomene.

Totodata, realizarea acestora va avea consecinte favorabile asupra vietii socio-economice, contribuind la facilitarea dezvoltarii durabile a zonei”, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Maramures.

Proiectul “Indiguire si consolidare de mal pe raul Tisa in zona BF 254÷319, judetul Maramures” are o valoare de 78.982.118 lei, din care 90% reprezinta finantarea nerambursabila din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Sectorial “Mediu”, Axa Prioritara 5 si 10% finantare din bugetul de stat.

Proiectul “Regularizare rau Tisa la Remeti, judetul Maramures” are o valoare de 45.122.594 lei, din care valoarea eligibila conform POS Mediu este de 36.387.299 lei (finantare nerambursabila din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Sectorial “Mediu” si finantare din bugetul de stat). Valoarea TVA si contributia beneficiarului se ridica la 8.735.295 lei.

Termenul de finalizare a proiectelor conform contractelor este decembrie 2015.

La conferinta au participat prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, directorul executiv al Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa, vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, directorul executiv al APM, Alexandru Cosma, primarul comunei Remeti, Petru Sofineti si reprezentanti ai firmei SOCOT SA.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1