Proiecte in valoare de 715 milioane de lei aprobate prin PNDL. Valea Izei si Valea Ruscovei intra in reabilitare din 2018

PNL

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a prezentat, in plenul CJ, situatia proiectelor aprobate pentru judetul Maramures de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. Este vorba despre o suma de 715 milioane de lei, care insumeaza finantarea a 161 de proiecte la nivelul judetului.

”Salut ordinul 3680 al ministrului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, doamna Sevil Shhaideh, prin care a fost aprobata lista obiectivelor de investitii si sumele alocate acestora pentru finantarea programelor de dezvoltare locala pentru judetul Maramures, in perioada 2017 – 2020.

Vorbim despre o suma extraordinara, la care nimeni nu cred ca a sperat si de care vor beneficia administratiile publice locale din judetul Maramures, pentru programele si proiectele de dezvoltare locala in urmatorii doi – trei ani de zile. Este vorba despre 715 milioane de lei, cea mai mare suma alocata vreodata Maramuresului intr-o singura transa, care face referire la 161 de proiecte. Ma bucur, in primul rand, pentru proiectele Consiliului Judetean Maramures care au fost cuprinse la finantare, respectiv reabilitarea drumurilor judetene”, a declarat seful administratiei judetene, Gabriel Zetea.

Presedintele Consiliului Judetean a aratat ca este vorba despre drumul judetean ce strabate Valea Izei pe cele doua tronsoane -, asa cum a fost prevazut conform studiilor de fezabilitate si indicatorilor tehnico-economici aprobati in plenul Consiliului Judetean-, intre Vadu Izei si Barsana si intre Barsana si Sacel. Un alt tronson de drum care va intra in reabilitare este drumul judetean de pe Valea Ruscovei.

”Sunt doua proiecte extrem de importante, deoarece toate celelalte, pe fonduri europene, se desfasoara in sudul judetului. In acest fel facem si o reparatie a intregului judet, iar drumul de pe Valea Izei, pe care l-am considerat cu totii inca din timpul campaniei electorale ca prioritatea zero a judetului va fi in sfarsit reabilitat. Acum putem sa le aratam maramuresenilor ca ne tinem de cuvant, ca acest drum extrem de important va fi reabilitat din fonduri guvernamentale”, a aratat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Seful administratiei judetene a precizat ca, in acest an vor fi realizate toate diligentele catre Ministerul Dezvoltarii pentru a depune documentele suport la acest ordin, astfel incat Studiul de Fezabilitate, hotararile de Consiliu Local privind aprobarea cofinantarii, hotararea de Consiliu Judetean pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, devizul general actualizat in forma OUG 28, certificatul de urbanism cu toate avizele si autorizatiile necesare sa fie depuse in cel mai scurt timp la Minister.

Acesta a aratat ca se doreste ca, in acest an sa fie semnat contractul de finantare si sa se intre in licitatie, iar incepand cu primavara anului 2018 sa se munceasca deja pe aceste doua tronsoane de drumuri judetene. Acelasi calendar se urmeaza si pentru Drumul Nordului, finantat din fonduri europene, unde se doreste ca anul viitor si pe acest tronson de 78 de kilometri de drum judetean sa inceapa executia propriu-zisa.

”Va trebui sa avem grija la alcatuirea bugetului pentru anul 2018 pentru a prinde partea de cofinantari. Probabil ca nu vor fi sume mici, dar vorbim despre strategia pe care noi am adoptat-o si pe care am discutat-o in toate comisiile de specialitate si in plenul Consiliului Judetean.

Reabilitarea drumurilor judetene reprezinta pentru noi prioritatea cea mai importanta, iar dupa un singur an de mandat vorbim despre proiecte noi aprobate in judetul Maramures ale acestui Consiliu Judetean si ne referim la peste 200 de km de drum judetean care anul viitor dupa finalizarea licitatiilor vor intra in reabilitare. Nu este vorba despre asfaltare, peticire sau turnarea unui strat bituminos, ci despre reabilitarea care inseamna trei straturi de asfalt, acces la proprietati, rigole, executii in conditii mai bune decat a fost reabilitat drumul intre Baia Sprie si Barsana.

Cu totii am promis ca vom milita pentru reabilitarea drumurilor judetene, dar nu doar aceste proiecte au fost aprobate prin Programul National de Dezvoltare Locala. Fiecare comunitate locala a beneficiat de finantari, de sume importante de bani, fara a se tine cont de culoarea politica a primarilor. Ne referim aici la prioritizarea facuta de Ministerul Dezvoltarii Regionale, respectiv proiectele de reabilitare a scolilor, a gradinitelor si a creselor, urmate de proiectele retelelor de canalizare si apa, de drumurile judetene, de partea de centre si dispensare, iar abia apoi s-a prevazut reparatia drumurilor comunale.

Dupa 26 de ani asa este corect, sa facem intai canalizarile, aductiunile de apa, lucrarile edilitare si la final sa facem asfaltari. Ii multumesc pentru intreg sprijinul viceprim-ministrului Romaniei, Sevil Shhaideh, pentru ca a inteles prioritatile judetului Maramures”, a subliniat presedintele Consiliului Judetean.

Toate acestea reprezinta doar prima transa de proiecte. Cum o parte sunt in prezent la nivelul studiului de fezabilitate, in urma licitatiilor vor exista economii care, ulterior, vor fi repartizate tot in interiorul judetului Maramures, pentru alte proiecte care nu au reusit sa fie cuprinse in prima lista.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1