Proiectul Aeroportului ar putea fi finalizat din creditul accesat de Consiliul Judetean

aeroport baia mare ilie tudorelProiectul privind reabilitarea si modernizarea Aeroportului International Baia Mare ar putea fi finalizat cu banii ramasi din creditul accesat de catre Consiliul Judetean Maramures acum ceva vreme. Anuntul a fost facut chiar de catre presedintele Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la Aerogara Baia Mare, astazi, 25 aprilie.

Nu se stie inca daca aceasta investitie va fi finalizata din fonduri europene sau guvernamentale, dar autoritatile isi iau masuri de precautie, astfel incat aceasta investitie sa fie realizata, pentru a nu fi trecuta la capitolul Esecuri. Cert este ca in momentul de fata nu se pune problema accesarii unui nou credit, Ciceu subliniind faptul ca noii consilieri judeteni care vor veni dupa alegerile din acest an vor trebui sa fie mai atenti la gestionarea banilor pe care ii vor avea.

Zamfir a atras atentia asupra faptului ca, spre deosebire de alte proiecte din fonduri europene, proiectele de infrastructura pot fi foarte usor verificabile, tocmai de aceea acesti bani europeni la care mai spera autoritatile judetene ca vor veni trebuie cheltuiti cu grija. Mai mult decat atat, Zamfir Ciceu a subliniat faptul ca “administratia precendenta s-a ferit de implementarea unor proiecte de infrastructura pentru ca sunt verificabile. Pentru ca ceea ce faci se poate usor verifica. Proiectele de a bate pe picior Defileul Lapusului sau Mara-Cosau, nimeni nu stie ca au fost 50 sau 100 de oameni, daca au mers cu parapanta sau nu, sunt asa, de ventilare a fondurilor europene, dar ceea ce ramane sunt proiectele de infrastructura”.

Primarul din Tautii Magheraus, Anton Ardelean a fost foarte direct in declaratii si a spus ca se doreste ca zona din jurul aerogarii sa fie plina de fabrici, chiar recent un investitor achizitionand 21 de hectare pentru a demara o investitie in zona. La final, toti cei prezenti s-au declarat multumiti cu faptul ca peste cateva luni Maramuresul va avea un aeroport la standarde europene.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. ionel

    Ciceu te pricepi sa vorbesti aiurea parca ai fi avocat. Ti-ai pus colegul de breasla la aeroport si acuma dregi busuiocul. Tu esti la capitolul esecuri.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1