Proiectul “Castane 2019” a fost respins astazi in sedinta de Consiliu Local. Vezi aici, ce s-a intamplat

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cele 3 milioane de lei solicitate de catre executivul Primariei Baia Mare in vederea organizarii evenimentului a starnit controverse in plenul sedintei de Consiliu Local (CL).

Daca anul trecut consilierii locali au aprobat suma de 2.900.000 de lei pentru “Castane 2018”, sarbatoare care s-a desfasurat pe parcursul a trei saptamani, 17 septembrie – 7 octombrie, de aceasta data evenimentul se intinde doar pe o perioada de numai trei zile, respectiv 27-29 septembrie 2019, cu 3.000.000 de lei.

In acest context, grupul PNL si PER au considerat ca suma solicitata pentru acest an este mult prea mare comparativ cu ceea ce s-a aprobat anul trecut. Astfel, Cristian Niculescu Tagarlas, consilier local PNL a propus un amendament la acest proiect de hotarare in care solicita diminuarea sumei de la 3.000.000 de lei la 500.000 de lei.

Amendamentul a fost sustinut si de consilierii locali PER.

Cristian Niculescu Tagarlas, consilier local PNL: “In opinia mea suma este foarte mare pentru bugetul Municipiului Baia Mare. Grupul liberal va vota impotriva acestui proiect. Formulez un amendament prin care solicit diminuarea sumei la 500.000 de lei pentru organizarea acestui eveniment. Consideram ca la ora actuala Municipiul Baia Mare are de facut investitii importante pe alte paliere si care, din punctul nostru de vedere, sunt prioritare, iar acesti bani pot fi alocati pentru respectivele investitii.(…)”

Avand in vedere ca in sala au fost prezenti doar 16 consilieri din cei 23, iar de la cele doua formatiuni politice numarul alesilor a fost de patru, amendamentul a fost respins cu 4 voturi favorabile, 3 abtineri si opt voturi impotriva.

Chiar si asa, perioadele de desfasurare comparate, 3 saptamani-2018 si 3 zile-2019, cu aproximativ aceleasi sume, 2.900.000 de lei vs. 3.000.000 de lei, i-au determinat pe cei patru alesi locali sa aiba anumite indoieli.

Cristian Niculescu Tagarlas, consilier local PNL: “Baia Mare este un oras de tranzit catre Maramuresul istoric. Am putea sa investim acesti bani pe dezvoltarea infrastructurii, pe turismul din jurul orasului nostru, respectiv pentru promovarea zonelor pe care noi le avem cum ar fi Lacul Bodi-Ferneziu sau Barajul Firiza sau ii putem aloca si pentru celebrele piste de biciclisti pe care baimarenii si le doresc. Acestea sunt investitii care ar putea aduce un plus pentru Baia Mare si nu cred ca alocarea acestei sume de 3.000.000 de lei pentru trei zile de distractie vor reprezenta un punct forte pentru Baia Mare.”

Daniela Bazarea, consilier local PER: “Partidul Ecologist sustine opinia grupului liberal. Si noi consideram ca suma de 3.000.000 de lei pentru finantarea acestui eveniment care se va desfasura pe o perioada de 3 zile este foarte mare. Nu este o prioritate ca sa cheltuim acesti bani pentru aceasta sarbatoare. Trebuie sa avem in vedere ca vor veni si sarbatorile de iarna cand vor fi din nou evenimente pentru baimareni si atunci ar trebui sa ne rezumam la o suma mai mica. Avem multe proiecte aprobate de Consiliul Local care se fac cu sume foarte mari si ar fi bine sa avem bani la buget in momentul in care proiectele respective ajung la partea de finantare. “

Proiectul de hotarare a fost supus la vot si a fost respins.

Revenim cu detalii.
Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Zoli

    Foarte bine, 3 zile ajung! Nu trebuie 3 saptamani de tiganie si betie, in plus banii se pot folosi pentru niste lucruri folositoare!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *