PROIECTUL CU CRAICA REVINE – Ce li se cere acum aleșilor locali să voteze

Reclame home 1
Reclame home 1

În ședința de Consiliu Local de maine, 9 august, se va afla pe ordinea de zi și aprobarea proiectului ,,Dezvoltarea infrastructurii de locuire socială și acces la serviciile de bază în cartierul Vasile Alecsandri ZUM Craica”, proiect care, așa cum li s-a transmis consilierilor locali, cuprinde mai multe obiective de investiție. În acest proiect este inclusă reabilitarea blocului de locuințe sociale de pe strada Melodiei nr. 2, dezvoltarea infrastructurii de locuire socială și acces la serviciile de bază în cartierul Vasile alecsandri – ZUM CRAICA – Complex de locuințe sociale (1/5 blocuri x 60 apartamente), Arieșului și Amenajare infrastructură urbană zonală_SDL.

Proiectul amintit a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, obiectivul general al proiectului fiind acela de reducere a populației aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din zona urbană marginalizată, prin măsuri integrate.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, măsurile fiind de asigurare a unei locuiri adecvate prin construirea de locuințe sociale definitive și temporare, respectiv amenajarea spațiului urban degradat și sistem intermodal de transport prin extinderea și modernizarea străzilor urbane secundare, trotuarelor, pistei de biciclete, parcărilor rezidențiale, utilităților publice, zonelor verzi și spațiilor de joacă.

„Etapa de precontractare este conditionata de mai multe aspecte solicitate prin Solicitarea de clarificari nr. 5 transmisa de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord- Vest. Printre solicitari se regaseste si transmiterea Hotărârii Consiliului Local de aprobare a proiectului şi a cheltuielilor aferente, în conformitate cu ultima forma a bugetului rezultat în urma etapei de evaluare şi selecţie.

Valoarea totala a investitiei este: 23.987.939,09 lei (inclusiv TVA), din care cheltuieli totale eligibile proiect: 7.645.638,63 lei, cheltuieli totale contributie proprie (2%): 152.912,78 lei, respectiv cheltuieli totale neeligibile proiect: 16.342.299,73 lei”, se precizează în proiectul de hotărare amintit.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole