septembrie 28, 2021

UPDATE: Proiectul deseurilor, din nou pe masa consilierilor judeteni. Ce s-ar putea realiza la depozitul ecologic de la Farcasa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

UPDATE: Proiectul a fost aprobat.

Proiectul deseurilor revine in atentia consilierilor judeteni. Pe ordinea de zi a sedintei ordinare din 27 februarie se va afla un proiect de hotarare ce vizeaza aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru „Realizare instalatie electrica de utilizare la Centrul de Management Integrat al Deseurilor (CMID) – Sarbi, Farcasa”.

Potrivit proiectului de hotarare, indicatorii tehnico-economici sunt urmatoarii:

a) Valoarea maximala a obiectului de investitiei este de 101.150,00 lei T.V.A. inclus (85.000 lei fara T.V.A.);

b) Indicatori de performanta – elemente fizice/capacitati fizice:
– Linie subterana de transport energie electrica LES 20 kV – 550 ml;
– Racord cablu electric la celula trafo aferenta punctului de conexiune PCab 20kV;
– Racord cablu electric la transformatorul 20/0,4kV – 1000kVA din incinta CMID;

c) Durata estimata de executie a obiectivului de investitii: 3 (trei luni).

“Pentru asigurarea functionalitatii proiectului Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Maramures, in general, si a operationalizarii Centrului de Management Integrat al Deseurilor (CMID) din localitatea Sarbi, in particular, este absolut necesara asigurarea proiectarii si executiei lucrarilor pentru realizare instalatie electrica de utilizare a CMID.

De asemenea, finalizarea lucrarilor de constructii aferente depozitului ecologic de deseuri si asigurarea continuitatii in alimentarea cu energie electrica a consumatorilor santierului sunt conditionate de executarea lucrarilor de bransare la punctul de conexiune apartinator Sistemului Electroenergetic National (SEN).

Asigurarea energiei electrice este o urgenta si pentru asigurarea functionarii partiale a facilitatilor finalizate din amplasament, adica a Statiei de sortare si a Statiei de tratare mecano-biologica cu celulele bio-stabilizatoare, ca parte a CMID”, se arata in expunerea de motive ce sta la baza proiectului de hotarare.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2