Proiectul Google de livrare a coletelor cu ajutorul dronelor va ”decola” in Australia in 2019

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Australia va deveni ”cea mai avansata tara din lume” in domeniul livrarii la domiciliu cu drone dupa ce primul astfel de serviciu comercial va deveni operational in 2019, relateaza joi Xinhua, informeaza AGERPRES.

Wing, o subsidiara a companiei mama a Google, Alphabet, a anuntat joi ca serviciul sau comercial de livrare la domiciliu cu dronele va fi lansat in Teritoriul capitalei australiene (ACT) in 2019.

Dronele se vor deplasa cu viteze de pana la 125 de kilometri la ora si vor livra la domiciliu colete de mici dimensiuni pe o raza de cinci kilometri fata de sediul companiei din Mitchell, in nordul capitalei Canberra.

Directorul executiv al Wing, James Ryan Burgess, a declarat ca dronele cu douasprezece rotoare, al caror design garanteaza siguranta, cantaresc 4,5 kilograme si pot transporta colete cu o greutate de pana la 1,5 kilograme.

Operatorii de la sol pot monitoriza simultan mai multe zboruri in timp ce dronele zboara in mod automat catre destinatii.

”Avem un nivel ridicat de automatizare si astfel aeronavele pot determina in mare parte singure ce este sigur si se pot automonitoriza pentru a fi in stare buna (de functionare). In cazul aparitiei unei anomalii sau probleme, aeronavele pot luat masuri singure, inainte de interventia omului, si sunt capabile sa execute actiuni in conditii de siguranta”, a declarat Burgess, joi, pentru News Corp Australia.

”Acesta este unul dintre motivele pentru care suntem capabili sa efectuam servicii atat de rapide, iar oamenii pot intra in posesia coletelor in doar cateva minute. Sistemul poate decola imediat ce un client plaseaza o comanda”, a adaugat el.

Supraveghetorii umani pot prelua oricand controlul asupra uneia dintre drone in cazul in care acest lucru devine necesar.

Pana la treizeci de companii sunt asteptate sa ia parte la faza initiala a acestui proiect.

Autoritatea pentru siguranta aviatiei civile din Australia colaboreaza cu Wing din 2014 pentru a asigura securitatea si va utiliza rezultatele obtinute in urma fazei initiale a proiectului pentru reglementarile viitoare privind dronele.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2