Proiectul “Padurea parc”, in Sighetu Marmatiei – Vezi in ce consta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul liberal Lucia Varga anunta amenajarea a zece paduri parc in Romania, dintre care una in Maramures, mai exact in Sighetu Marmatiei.

“Ca modificare a Codului Silvic, pentru dezvoltare, in sprijinul primariilor, vom realiza 10 paduri parc la nivel de tara, pentru ca cetatenii sa aiba unde sa-si petreaca timpul liber.

Optez pentru un studiu de fezabilitate in acest sens la Sighet, pentru conservarea biodiversitatii si realizarea unei paduri parc in aceasta zona”.

Pentru a intari si mai mult increderea in sprijinul de care se bucura maramuresenii, ministrul a completat ca va lua masuri pentru stoparea taierii masive a padurilor si impiedicarea construirii de microhidrocentrale in ariile protejate.

“Sunt aici sa sprijin maramuresenii, comunitatea locala, deoarece ma simt legata sentimental de aceasta zona”.

Alina BOHĂŢEL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. Calin

    Dupa ce extermina raurile opresc si autoritatile de anti-mediu constructia de microhidrocentrale. Cand este prea tarziu! Si de ce ilegalitatile trebuie perpetuate in afara ariilor naturale protejate? De unde ideea ca in restul teritoriului natura trebuie devastata? Natura si vietuitoarele raurilor n-a dreptul sa existe in afara asa-ziselor arii naturale protejate?! Le se pare ca am distrus prea putina natura si mai putem distruge? Directiva Ape trebuie aplicata peste tot, nu doar in “ariile naturale protejate”. Toti romanii au dreptul sa se bucure de un rau natural, ne-secat si ne-buldozerizat nu doar cei ce locuiesc langa arii protejate. Chiar si in Constitutie scrie ca avem dreptul la un mediu echilibrat ecologic. Si ar trebui, macar ca si compensatie pentru raurile distruse in ariile protejate, precum Sapanta, sa fie prezervate rauri din afara ariilor. Si-a trebui ca indivizii ce se-mbogatesc din certificate “verzi” sa plateasca compensatii oamenilor ce traiesc sau au trait din turism in zona, pentru ca le-au luat painea de la gura. Principala materie prima a tursimului este natura si ea a fost mutilata pe veci pe vaile cu MHC-uri.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1