Proiectul podului peste Tisa prinde contur: Au fost realizate primele masuratori

Reclame home 1
Reclame home 1

Prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, s-a deplasat in cursul zilei de joi, 13 martie, in localitatea Biserica Alba din Ucraina.

Insotit de o delegatie formata din directorul CNADNR Cluj, Eugen Cecan, primarul localitatii Biserica Alba din Ucraina, Gheorghe Berinde, Sorin Vlasin. consilier local Sighetu Marmatiei, arhitectul sef al CJMM, Vasile Span, impreuna cu o echipa de topografi si proiectanti, prefectul s-a aflat la viitorul amplasament al noului pod peste Tisa.

In prima faza au fost efectuate  masuratori si ridicari topografice in vederea identificarii cordonatelor si realizarii proiectului „Pod peste Tisa” cu 4 benzi de circulatie.

Potrivit prefectului Anton Rohian se lucreaza in continuare la  proiectare si exproprieri de terenuri in zona romaneasca. Urmeza sa fie efectuate   masuratori la rampele de drum pe partea ucraineana, va fi organizata licitatia pentru studiul de fezabilitate, iar  proiectarea si executia vor fi efectuate concomitent.

Partea romana are bugetata investitia la noul pod, partea ucraineana avand toate sansele sa obtina finantare din fondurile pentru proiecte transfrontaliere.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. Aurel

    Rohian se plimba tantos prin Sighet ca sa il vada lumea cat de impozant este. Meritul pentru pod de fapt al lui Zetea. Pe primarul din Biserica Alba nu il cheama Gheorghe Berinde,iar deocamdata cu incertitudinea din Ucraina nu se poate vorbi concret de ce anume va face partea ucraineana, inclsiv de unde vor veni fondurile. Rohian se lauda cu ce nu este in atributia lui, vrea doar sa ramana ca el a fost artizanul podului.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole