PROMISIUNI DN 18 Moisei-Carlibaba, un prim strat de asfalt in acest an

Reclame home 1
Reclame home 1

Soferii maramureseni primesc asigurari ca in a doua parte a acestui an vor putea circula de la Moisei spre judetul Suceava pe un drum national proaspat asfaltat. Firmele care se ocupa de cele doua tronsoane de drum lucreaza la aceasta data din greu, urmand ca primul strat de asfalt sa vina cel mai probabil la inceputul lunii august, pentru a face viata mai usoara morosenilor care se intorc acasa de peste granita.

Prefectul Sebastian Mihai Luput s-a deplasat miercuri, 5 aprilie, la Borsa, pentru a verifica modul in care se desfasoara lucrarile pe DN18, loturile Moisei-Borsa si Borsa-Carlibaba. La sediul Primariei Borsa a avut loc o intalnire cu reprezentantii celor doua firme, SC Tehnic Asist si SC Antrepriza Reparatii si Lucrari – A.R.L. Cluj, cu sefii de santier, cu primarul orasului Borsa si primarul si viceprimarul comunei Moisei. In acest context, a fost prezentat modul in care se desfasoara in acest moment lucrarile la cele doua tronsoane ale DN18 care apartin de judetul Maramures si s-a discutat modul cum vor evolua lucrarile in anul 2017, tinand cont de finantarea acordata de CNAIR.

Luput a spus: “Pe primul tronson, Moisei-Borsa, SC Tehnic Asist lucreaza la rigole si podete, urmand ca dupa Pasti sa inceapa lucrarile la poduri. De asemenea, in Moisei, pe anumite portiuni ale drumului, se fac tronsoane experimentale pentru reciclarea asfaltului. Pe lotul 2, Borsa-Carlibaba, SC A.R.L. lucra, la momentul vizitei, cu aproximativ 12 echipe, pentru refacerea podetelor. Pana acum lucrarile s-au concentrat asupra drenajelor, urmand ca dupa Pasti personalul sa fie suplimentat si sa inceapa sa lucreze, la capacitate maxima, la toate podetele si podurile”.

Ambele societati s-au angajat ca pana la sfarsitul anului 2017 sa termine reciclarea si sa lucreze la stratul de binder, urmand ca in anul 2018 sa toarne stratul de uzura.

Cei doi primari au solicitat firmelor ca in programarea lucrarilor sa tina cont si de aglomeratia cu care se confrunta Borsa si Moiseiul in cursul lunilor de vacanta din aceasta vara. Cele doua firme au ridicat in fata prefectului anumite probleme care tin de obtinerea unor avize si autorizari, urmand ca acestea sa fie urgentate la nivel de CNAIR si Ministerul Transporturilor, pentru a se putea respecta graficul de lucrari stabilit.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole