Proprietarii de restaurante negociază cu Guvernul

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Conform profit.ro proprietarii de restaurante negociază cu Guvernul, prin reprezentanții lor, compensarea de către stat a unei părți din banii pierduți pe fondul restricțiilor care au impus închiderea localurilor, varianta discutată la acest moment fiind acoperirea a 20% din diferența de cifră de afaceri de anul trecut și cea din acest an.

Condiția este ca banii astfel rambursați de stat să fie investiți în afacere, nu retrași sub formă de dividende. O întâlnire, discretă, pe această temă între cele două părți a fost ieri.

În același timp, însă, proprietarii de hoteluri analizează și varianta de a da în judecată Guvernul, considerând în continuare că nu există niciun studiu în baza căruia să poată apărea concluzia că restaurantele – închise de autorități – reprezintă un factor de amplificare a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.

Guvernul a stabilit, la nivel național, că în zonele cu rata de infectare între 1,5 și 3 la mie, restaurantele vor putea funcționa, dar la 30% din capacitate și cu program limitat. În zonele cu rată de peste 3 la mie vor fi închise. Activitatea va fi la 50% acolo unde rata de infectare este sub sau egală cu 1,5 la mie. Programul va fi redus până la ora 23.00.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *