Propunere legislativa: Senatorul Liviu Marian Pop vrea eliminarea notelor si calificativelor in invatamantul primar

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Senatorul maramuresean Liviu Marian Pop intentioneaza sa depuna saptamana viitoare o propunere legislativa de modificare a unor aspecte din Legea educatiei nationale, prin care notele si calificativele din invatamantul primar ar urma sa fie eliminate.

Totusi, Liviu Marian Pop sustine ca elevii vor fi evaluati in continuare, dar prin alte metode.

Redam mai jos integral postarea de pe pagina de Facebook a senatorului cu referire la acest subiect:

Vreau sa depun saptamana viitoare o propunere legislativa de modificare a alineatelor (3) si (3-1) ale articolului 71 din Legea educatiei nationale:

„(3) Rezultatele evaluarii se exprima prin note de la 1 la 10, in invatamantul secundar si in invatamantul tertiar nonuniversitar, sau prin punctaje, in mod similar testelor internationale. Prin exceptie, in invatamantul gimnazial, la disciplinele prevazute cu o ora de predare pe saptamana, se acorda calificativele insuficient, suficient, bine si foarte bine, respectiv admis/respins la educatia fizica, educatia muzicala si educatia plastica. (3-1) In invatamantul primar nu se acorda note sau calificative” si de modificare a alineatului (1) al articolului 66: ”(1) Numarul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de invatamant este in medie de 20 de ore pe saptamana la invatamantul primar, in medie 25 de ore pe saptamana la invatamantul gimnazial si in medie 30 de ore pe saptamana la invatamantul liceal. Aceste ore sunt alocate atat pentru predare si evaluare, cat si pentru invatarea in clasa, asistata de cadrul didactic, a continuturilor predate, conform prezentei legi.”

Eliminarea notelor si calificativelor in invatamantul primar nu inseamna ca elevul nu va fi evaluat. Evaluarea participarii la activitati instructiv-educative scolare si extrascolare se va face in mod continuu, folosind instrumente specifice de evaluare, fara note sau calificative, similare cu cele folosite in alternativa educationala Step by Step, respectiv caietul individual de evaluare; caietul de corespondenta cu familia; o fisa pentru evidenta frecventei; portofoliul cu lucrarile semnificative privind evolutia elevului.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2