Propunere pentru desfasurarea olimpiadelor judetene de Limba si Literatura romani si Istoria si Traditiile Romilor la Somcuta Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Frecventa elevilor de etnie roma la Scoala Gimnaziala ”Petofi Sandor” din Coltau a fost analizata de inspectorul pe problemele romilor din cadrul Institutiei Prefectului Judetul Maramures, Cristina Moldovan, impreuna cu inspectorul scolar pentru minoritati problemele din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, Edith Lapsanszki.

„La discutiile referitoare la prezenta la cursurile scolare, respectiv situatia abandonului scolar au participat directorul Robert Mezei, directorul adjunct Crina Petrus, mediatorul scolar, cadre didactice si elevi.

S-a pus accent pe importanta constientizarii elevilor de etnie roma cu privire la frecventarea orelor de curs, dar si la semnificatia accesului la educatie, respectiv locurile special alocate pentru romi in invatamantul liceal si gimnazial. Pentru anul scolar 2018-2019 sunt inscrisi 330 elevi romi, din care 95 sunt prescolari, 169 sunt inscrisi in clasele 0-IV, iar 66 elevi in clasele V-VIII.

Inspectorul pentru problemele romilor Cristina Moldovan a propus ca in acest an locatia pentru desfasurarea olimpiadelor judetene de limba si literatura romani si istoria si traditiile romilor sa se desfasoare la Liceul Teoretic “Ioan Buteanu” din Somcuta Mare”, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2