Propunere: Referendum pentru ”Renașterea Maramureșului ”, programul care va sprijini familiile tinere din județ

PNL

Proiectul “Renașterea Maramureșului” prevede adoptarea unor măsuri concrete de sprijin financiar pentru familiile tinere ale judetului, la nașterea primului copil, precum și a unor măsuri de scutiri de impozite pentru următorii copii născuți în familiile maramureșene.

Atfel, șeful administrației județene a declarat că va propune organizarea unui referendum pentru ca, în cazul nașterii primului copil, tinerele familii să primească o sumă de 10.000 de lei, finanțare care poate fi acordată în urma încheierii unui parteneriat între Consiliul Județean Maramureș și autoritățile locale.

”Pentru a beneficia de acest sprijin, condiția ar fi ca părinții să aibă domiciliul în Maramureș și să fi avut un loc de muncă stabil în ultimul an, în județul nostru. Ne dorim promovarea familiei ca nucleu al societății, dar și aplicarea unui set de măsuri concrete prin care autoritățile locale maramureșene să vină în sprijinul revenirii acasă a celor plecați la muncă, în vestul Europei. Mai multe state europene constituie exemple de bune practici în ceea ce privește programele de stimulare a natalității”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș.

Șeful administrației județene a subliniat faptul că vede tot mai des promovată această idee a viitorului, în discursurile politice, însă sunt foarte puțini cei care proiectează viitorul dincolo de propriile persoane.

”Am încredere că acestei inițiative li se vor alătura și reprezentanții altor partide politice, deoarece un astfel de deziderat ar trebui să depășească orice culoare politică. Dacă nu vom avea parte de susținere la nivel național, putem să aprobăm acest proiect printr-un referendum județean și să le transmitem celor din Parlament și din Guvernul României un semnal ferm că Maramureșul luptă pentru famiile tinere și pentru viitor”, a mai precizat șeful administrației județene.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1