Propunerea de castrare a pedofililor, dezbatuta doar la toamna in Parlament

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Initiativa legislativa a senatorului Ciprian Rogojan cu privire la castrarea chimica a pedofililor si violatorilor recidivisti va fi dezbatuta doar dupa vacanta parlamentarilor, adica in septembrie.

Legea este in lucru, la comisiile permanente ale Senatului. Termenul de adoptare tacita este de 45 de zile si se calculeaza de la data de 2 iunie. Avand in vedere ca intram in vacanta parlamentara, termenul urmeaza sa se implineasca dupa vacanta parlamentara, la 29 zile de la reluarea activitatii Senatului“, a precizat Ciprian Rogojan.

Conform acestuia, “castrarea chimica” nu presupune o interventie chirurgicala, ci este asimilata unui tratament hormonal de reducere a secretiei de testosteron, interval in care pedofilul este consiliat psihologic, in vederea constientizarii acestuia cu privire la gravitatea comportamentului sau deviant.

Potrivit specialistilor (medici, psihologi, sociologi), tratamentul respectiv este unul care se impune, in conditiile in care in ultima vreme cazurile de pedofilie sunt tot mai numeroase, iar masurile luate de stat pentru prevenirea fenomenului sunt practic inexistente.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *