Propuneri de buget pe 2016: Crestere economica de 3,4%

pib-economieBugetul de stat pe 2016 ar putea fi fundamentat pe o crestere economica estimata la 3,4%, o inflatie medie anuala de 1,7% si un curs de schimb de 4,44 lei/euro, reiese dintr-un document postat pe site-ul Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului, care cuprinde propunerile de buget pentru 2016 si estimarile pentru anii 2017 – 2019 transmise de Ministerului Finantelor Publice ordonatorilor principali de credite, scrie Agerpres.

Potrivit documentului, pentru 2017 se estimeaza o crestere economica de 3,7%, iar pentru anii urmatori, de peste 4%.

In acelasi timp, cresterea consumului populatiei este estimata la 3,4% pentru 2016, iar a consumului administratiei publice la 3%.

In privinta investitiilor, in document se mentioneaza ca acestea vor creste cu 5,6% in 2016 si cu peste 6% in anii urmatori. Exporturile sunt asteptate sa creasca cu 5,8% anul viitor, iar importurile cu 6,8%, potrivit documentului citat. Deficitul de cont curent este, astfel, estimat la 1,4% in 2016 si 1,5% in 2017.

Pe de alta parte, se asteapta scaderea numarului de someri de la 465.000 de persoane anul acesta la 450.000 anul viitor si la 435.000 in 2017.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

 1. Kovacs Stefan

  Fiindca nu este o crima sa fac un copy-paste.DIN NOU O SCRISOARE PIERDUTA. SA VEDEM CE URMEAZA!
  PANA ACUM AM LUAT CU "MAGNA CUM LAUDE", "INTERSIZ LA COMENTARII PE "FACEBOOK-URILE" URMATORILOR TOVARASI SI TOVARASELE:
  http://www.facebook.com/LiviuDragneaOfficial?fref=ts
  http://www.facebook.com/victor.ponta?fref=ts
  http://www.facebook.com/Eugen-Teodorovici-519093894797918/
  http://www.facebook.com/rovanaplumb?fref=ts
  http://www.facebook.com/Pop.Liviu.Marian?fref=ts
  http://www.facebook.com/constantin.radulescu.98?fref=ts

  SCRISORE DESCHISA
  de la disponibilizatii – din Oltchim – “promotia” 2013
  catre “colegii lor” – vitorii disponibilizati din Guvernul
  Romaniei – “promotia” 2015

  Domnule Prim Ministru Victor Ponta,

  Ne tot vorbiti de cresterea economica si cresterea nivelului de trai in Romania condusa de guvernul dumneavoastra dar aceasta crestere o vedem numai in cifrele reci prezentate de dumneavoastra, pentru ca daca ne uitam in buzunare … buzunarele noastre, ale oamenilor simpili sunt goale iar buzunarele dumneavoastra, ale ministrilor din cabinetul dumneavoastra si ale inaltilor functionari sunt pline, nesimtit de pline.
  Noi, disponibilizatii de la Oltchim, trimisi acasa in neputinta dumeavoastra si a ministrilor dumneavoastra, de catre guevernul Ponta simtim, cu fiecare prezentare a acestor cifre reci, cutitele infipte miseleste in inimile noastre de catre un guvern ostil oltchimistilor, valcenilor si argesenilor care si-au vazut visele lor si ale copiilor lor spulberate.
  Sub inaltul dumneavoastra patronaj, Oltchimul si-a redus productia la 10-15% din capacitatea de productie dar a crescut productia de someri … 1.200 de someri in ultimii doi ani (cca. 970 in anul 2013 si cca. 225 in anul 2015).
  De ce nu veniti la Oltchim? Sunteti invitatul nostru.
  – Salariatii ramasi in combinat va asteapta pentru dialog social la Oltchim – asteapta sa le spuneti ce s-a intamplat cu promisiunile dumneavoastra domnule prim-ministru Victor Ponta, promisiuni facute cu privire la repornirea si la privatizarea Oltchimului, promisiuni reluate la infinit transformate intr-o ciorba (de limba) reincalzita de nenumarate ori.
  – Disponibilizatii din anul 2013 … 970 de someri fabricate de guvernul Ponta – asteapta sa le spuneti cand isi vor primi salariile compensatorii, restante de peste doi ani (din 14 iunie 2013 pana in prezent). Asteapta sa le spuneti cum este posibil ca BANII SA FIE PLATITI DOAR PE HARTIE dar TAXELE AFERENTE ACESTOR DREPTURI SALARIALE (impozit, somaj, CAS, CASS) sa fie retinuti IN MOD REAL nu numai pe hartie. Disponibilizatii de la Oltchim cred ca guvernul Ponta este un GUVERN HOT.
  – Viitorii disponibilizati, promotia 2015 – asteapta sa le spuneti ce s-a intamplat cu promisiunile facute de dumneavoastra cu privire la acel “million de locuri de munca” aruncat de dumneavoastra in campaniile electorale pentru ca in Valcea si Arges au vazut si vad numai locuri de munca desfintate, distruse de guvernul Ponta.
  Haideti, va rugam, la Oltchim! Nu ne lasati “sa latram” precum LILO – si aici va citez, “al 5 – lea membru la familiei Ponta” – la luna.
  Haideti, va rugam, la Oltchim acum, inainte de orice campanie electorala, fara sa mai asteptati tot felul de greve; haideti sa va intalniti cu oamenii!
  Haideti, va rugam, la Oltchim acum, sa va intaliti cu salariatii – care au 7 chenzine salariale neprimite si care urmeaza sa fie disponibilizati.
  Haideti, va rugam, la Oltchim acum, sa va intaliti cu disponibilizatii – care au fost trimisi acasa in anul 2013 (lasati pe drumuri si purtati prin instante) fara a primi salariile compensatorii decat pe hartie si poate va trageti in poza si cu disponibilizatii de la Oltchim, mai ales ca urmeaza sa ne infratim: noi – disponibilizati de la Oltchim, de catre colegul Gheo Piperea si dumneavoastra – disponibilizat de la guvern, de catre colegul dumneavoastra de breasla Jan Uncheselu.
  Inainte de a fi, la randul dumneavoastra, disponibilizat va rugam sa faceti un pas mic pentru Victor Ponta dar unul mare, legal si moral, pentru disponibilizatii de la Oltchim – executati miseleste de guvernul Victor Ponta!
  Va rugam sa clarificati situatia salariilor compensatorii ale disponibilizatiilor de la Oltchim prin prisma declaratiei facute de dumneavoastra la deschiderea sedintei de guvern din data de 28.07.2015 ("avem asigurate absolut toate DREPTURILE CONSTITUTIONALE FUNDAMENTALE: salarii, pensii, alocaţii, ajutoare de şomaj, disponibilizări") si prin prisma declaratiei, data in data de 31 iulie 2013, de ministru muncii, atunci in functie (Mariana Cimpeanu), care spunea ca "exista fondurile necesare pentru plata acestor salarii compensatorii de la OLTCHIM si de la POSTA ROMANA".
  Cand si cine plateste salariile compensatorii disponibilizatiilor de la Oltchim, salarii care asa cum spuneati in 28 iulie 2015 sunt DREPTURI FUNDAMENTALE CONSTITUTIONALE.
  Noi, disponibilizatii de la Oltchim, stim un singur lucru care este foarte clar pentru noi: GUVERNUL PONTA NE-A TAIAT ACESTE DREPTURI FUNDAMENTALE CONSTITUTIONALE, INCALCAND CONSTITUTIA SI DOCTRINA SOCIAL DEMOCRATIEI!
  Noi, disponibilizatii de la Oltchim, tinem minte si nu iertam!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1