Prostitutia politica, doctrina actualei campanii electorale

alegator sectie votare  inaintea urnelorIn plina campanie electorala, in sunet de tambal si fum de gratare, glorioasa clasa politica se indreapta spre everestul nesimtirii nationale, plimband ursul prin tara ca niste tigani circari. Cu avionul, elicopterul, barca, limuzina, straful sau tractorul, alesii neamului bat coclaurile, praduind banii produsi prin sudoarea fruntilor de mujicii tacuti.

In zonele din Vrancea si Buzau, calamitate inca din iarna anului 2012, printre barnele udate de ploile lui 2014, se vede inca albastrul cerului, marile promisiuni facute de guvernanti fiind uitate in noptile fierbinti din cluburile Dorobantilor, pe verandele rustice ale casele de vacanta din marginimea Sibiului sau Bran, in penthouse-urile din Baneasa sau apartamentele din Londra si Monaco.

Parlamentarii romani sunt mai lenesi ca slujbasii fanarioti care trebuia urcati de subsiori in caleasca, vorbesc mai vulgar decat tiitoarele neplatite din Crucea de Piatra a vechiului Bucuresti, injura ca puradeii de pe Craica si capuseaza bugetul prin OG, HG, HCJ, HCL si alte maiestrii legale. Furtul si jaful national au devenit legale, cel mai cunoscut verb al alesilor neamului fiind “a fura”, conjugat astfel eu fur, tu furi, ei fura… toti furam, practica devenita marca inregistrata a locatarilor Casei Poporului.
Nu mai exista rusine la varful societatii romanesti, au divortat bastanii cel putin odata, de la seful senatului, care are cinci neveste la inventar, si pana la ultimul ministeriabil amarat, subsecretarul de la administratie, un individ ametit de o secretara nurlie care-si spune asistenta personala, toti acesti potentati gonind dupa placeri efemere de natura a le alimenta vanitatea, casa si putirinta de furnica.

Acum nici o luna, viiturile i-au lovit pe regateni, suparate parca pe cei de la carma statutului, indivizi belicosi cu mosii in Teleorman si Gorj, proveniti din noua nobilime/baronime rosie a tarii. Dupa episodul Pastele in Delta, cand sudul tarii era deja sub ape, iar romanii luau lumina pascala de la stele, ne-am facut din nou de rasul Europei cu imaginile care-l aratau pe primul gospodar/plagiator al Romaniei, tras intr-o barca ISU de amarastenii in uniforma, alaturi de locotenentul cu aer de husar burlac pe nume Dragnea si personajul feminin apelat dragastos cu fa Doina.
Enervat de ranjetele coanei Europa, Presedintele cu brevet de marinar a iesit furios in public, coborand tunetele si fulgerele lui Zamolxes asupra imaturului cu look de pionier mongol, trezit peste noapte din sufer politic, voievod al tiganilor.

De curand, o drona lansata gresit de un puscas american mahmur, prieten de pahar cu Che Mazare, a luat-o gresit spre sud, in loc sa o ia spre nord, inregistrand imagini de senzatie ajunse pe CNN, ABC, Al Jazeera si TV Russia 1. Sub mesajul bracking news, imaginile din spatiu aratau o carciuma fara pereti si mese din Balacita mehedinteana, in mijlocul unui sat plin de balti, namol si animale moarte, loc unde trei barbati, din care unul chior, unul stirb si unul vaduv, negociau la un pahar, rezemati de gard, daca e mai buna vodca Rasputin, Putin sau Rogozin.

In acelasi timp, pe ecranul de control planetar rula reluat obsesiv episodul Nana, momentul deja celebru in care unei babe betive i se aplica un ippon sanatos de catre un condamnat de drept comun, devenit agent electoral mercenar. Imaginile din gulagul romanesc au devenit deja celebre in lume, devenind un deliciu, fiind difuzate periodic de TV 5, pentru a da peste nas nemtaloilor si switerilor care cred ca porcul zboara, iar vaca da bere holstein.

Bucurestiul este intr-o vacanta boema la picioarele drifterilor, sedintele de guvern se tin pe facebook si skype, politrucii, ministrii, amantele, consilierii, staffurile si SPP-sti alergand de la o sarbatoare campeneasca la alta, intr-o competitie acerba vizand cine ajunge primul pe scena si cine este huiduit mai tare.

Primarii au cumparat stergare si clopuri pe datorie, iar din lipsa de tineret plecat la produs in Italia, au imprumutat doua novice de la manastirea din satul vecin, imbracandu-le in straie populare ca pe vremea lui Ceasca. Faina si tuica pentru protocolul marimilor a fost adusa de seful de post, in schimbul renuntarii la un denunt privind palincia fabricata clandestin a popii din vale, iar painea a fost coapta de baba Saveta, moasa satului, singura care mai stie umbla la cuptorul de pita, si careia la 90 de ani i s-a spus ca vine Voda Mihai in sat, drept pentru care sa o faca buna de tot.
Liberali, populari, democrati, socialisti, traseisti, reciclati si alte specii ale faunei politice s-au perindat in ultima saptamana de la sambra oilor la ruptul sterpelor, de la tanjaua hotenilor la burduhoasa si farsang. Cu carele de reportaj dupa ei, putere si opozitie se hurducaie pe drumurile de tara desfundate ale Romaniei, injurandu-se la intersectiile drumurilor pentru neputinta de a fura mai cu grija, lasand ceva finante si pentru autostrazile tarii.

Vin alegerile si, asa cum zicea presedintele Basescu, fie-I gura aurita ca se referea si la fiisa, majoritatea celor care vor in Parlamentul European nu merg pentru munca, ci pentru banii foarte multi, castigati prea usor. Asa e boier Traiane, asta spuneam si eu, pacatosul si nevrednicul, de ceva vreme, ca pentru 100.000 de euro pe an, mi-as vinde si soacra la Bruxelles.

Cato CENZORUL

Nota: Soacra editorialistului Cato CENZORUL nu cunoaste identitatea celui care semneaza acest articol

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1