PROTEJAREA VICTIMELOR: Primul ordin de protectie provizoriu emis de politistii maramureseni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii maramureseni au emis vineri, 11 ianuarie, primul ordin de protectie provizoriu in baza legii care le permite aceasta masura, intrata in vigoare in 28 decembrie 2018. Ordinul provizoriu de protectie a fost emis impotriva unui baimarean in varsta de 20 de ani.

Astazi, la sediul Politiei municipiului Baia Mare s-a prezentat o tanara de 23 de ani, care a sesizat ca la data de 9 ianuarie a fost agresata fizic de nepotul sau, iar la data de 11 ianuarie acesta a amenintat-o cu moartea. Victima are certificat medico-legal care atesta leziunile suferite in urma agresiunii.

“Conform evaluarii riscului politistii au constatat ca victima are nevoie de o masura urgenta de protectie si au emis ordinul provizoriu de protectie. Astfel, baimareanul a fost obligat sa paraseasca locuinta, avand totodata interdictia de a se apropia de victima la o distanta mai mica de 300 de metri. De asemenea, politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunilor de violenta in familie si amenintare.

Reamintim ca ordinele de protectie date de politisti sunt valabile pe o perioada de cinci zile. Daca victimele vor prelungirea acestor ordine, atunci trebuie sa se adreseze instantelor de judecata competente in acest sens”, spun reprezentantii IPJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2