Protest al sindicalistilor FSANP din Penitenciarele Oradea, Gherla, Arad si Baia Mare

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Circa 40 de angajati din Penitenciarul Oradea, Penitenciarul Gherla, Penitenciarul Arad si Penitenciarul Baia Mare au protestat marti, in fata Prefecturii Bihor, cerand demisia ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

“Noi ne sprijinim reciproc. Si doleantele noastre sunt si ale lor, iar ale lor sunt si ale noastre. Protestam astazi deoarece, ca urmare a grevei japoneze, ministrul Justitiei si directorul general al ANP nu au luat niciun fel de masuri concrete. Din contra, in cursul lunii august si la salariul virat in luna septembrie, au uitat sa ne mai plateasca acele ore suplimentare pe care le aveam prestate si care, conform legii, trebuiau platite. Au inventat diverse motive tehnice, ideea este ca acei bani nu au ajuns la colegii mei. In loc sa se indrepte lucrurile, se agraveaza”, a declarat, pentru AGERPRES, presedintele Sindicatului Independent al Lucratorilor din Penitenciarul Oradea, Calin Ardelean, vicepresedinte al Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP).

Angajatii din penitenciare cer, pe langa plata orelor suplimentare restante, si “stoparea imputernicirilor ilegale”. Ei solicita reluarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de management superior si incetarea “practicii de vasalizare prin imputerniciri”, pe care le considera ilegale prin depasirea deja a limitei de un an permisa de lege.

Sindicalistii sunt nemultumiti si de faptul ca la Penitenciarul Oradea se lucreaza cu un efectiv de numai 240 de angajati, desi un stat optim ar trebui sa cuprinda 440 de oameni.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *