Protest impotriva desfiintarii Scolii Populare de Arta “Liviu Borlan” Baia Mare (FOTO)

PNL

Zeci de persoane s-au adunat in cursul dupa-amiezii de miercuri, 15 mai, in Piata Revolutiei din Baia Mare pentru a protesta impotriva desfiintarii Scolii Populare de Arta “Liviu Borlan” Baia Mare.

Profesori, elevi si parinti au iesit in strada pentru a-si arata nemultumirea fata de cele ce se intampla la institutia maramureseana.

Prezent la protest, unul dintre profesorii Scolii, Lucian Ilut, a declarat ca unul dintre primele efecte negative ale hotararii date recent de Consiliul Judetean este acela ca profesorii nu si-au primit salariile.

El mai considera ca era necesar sa existe un dialog inaintea adoptarii unei decizii pe aceasta tema.

“Incercam sa pastram identitatea Scolii, sa o asa lasam neatinsa, ca anul viitor Scoala sa poata sa sarbatoreasca 60 de ani de existenta. In aceasta scoala s-au perindat nume mari dintre artistii romani, dintre artistii plastici romani, pot sa-l amintesc aici pe Mihai Olos, pot sa amintesc niste artisti care au reusit sa faca cariera in muzica romanesca si cred ca e frumos sa luptam pentru o institutie care este emblema a culturii de 59 de ani.

In primul rand cred era necesar si impteuos necesar sa fim consultati, sa existe o dezbatere public pe aceasta tema, cred ca era foarte important sa avem un dialog inainte. Avem 530 de elevi care au semnat un contract la inceputul anului scolar. Scoala, dupa cum bine stiti, se va termina la mijlocul lunii iunie. Nu cred ca e normal sa se intample asa ceva, o scoala, in timpul activitatii, sa-i intrerupi activitatea.

Profesorii, in momentul asta, nu si-au luat salariile, este primul efect negativ. Nu avem nicio instiintare cu privire la intentiile lor. Am fost acuzati ca dezinformam. Nu, in momentul in care articolul 1 spune clar Scoala Liviu Borlan se desfiinteaza nu pot sa interpretez altfel si nimeni nu poate interpreta altfel decat ca si desfiintare”, a spus Lucian Ilut.

In timpul protestului, mai multi reprezentanti ai institutiei de cultura au oferit un scurt moment artistic.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1