Protest insolit – O femeie palestiniana care a nascut tripleti si-a numit copiii Ierusalim, Capitala si Palestina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O femeie palestiniana din Fasia Gaza a nascut tripleti intr-o perioada in care compatriotii ei au iesit pe strazi si au aruncat cu pietre dupa decizia americana de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a statului Israel. Femeia si sotul ei au decis sa protesteze insa in felul lor, numindu-si copiii Ierusalim, Capitala si Palestina, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

„Gratie lui Dumnezeu, am nascut tripleti si cu totii am putut sa reactionam fata de decizia lui Trump”, a declarat vineri pentru AFP mama copiilor, Islam al-Sukili, in varsta de 25 de ani, care locuieste in Khan Yunis.

Ierusalim si Palestina, doi baieti, si Capitala, o fetita, s-au nascut in urma cu doua luni, la doua saptamani dupa ce presedintele Donald Trump a anuntat pe 6 decembrie ca Statele Unite vor recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului.

Aceasta initiativa unilaterala, ce marcheaza o ruptura in raport cu deceniile de diplomatie americana si de consens international, a starnit furia palestinienilor, care revendica Ierusalimul de Est, anexat de Israel, drept capitala a unui viitor stat palestinian. Israelul a proclamat ca intregul Ierusalim reprezinta capitala sa „indivizibila”.

Comunitatea internationala considera ilegala anexarea Ierusalimului de Est si a estimat ca statutul final al Orasului Sfant, una dintre cele mai spinoase chestiuni ale conflictului israeliano-arab, trebuie sa fie reglementat prin negocieri.

„Decizia lui Trump nu are nicio valoare, Ierusalimul este capitala noastra eterna”, a declarat tatal tripletilor palestinieni, Nidal Sukili, in varsta de 30 de ani.

Vizitatorilor care vin sa ii vada, sotii Sukili le arata pe cei trei bebelusi, alaturi de certificatele lor de nastere.

Insa dincolo de aspiratiile nationale, tinerii parinti au preocupari cat se poate de telurice, deoarece traiesc intr-un teritoriu grav afectat de razboaie, saracie si blocada israeliano-egipteana.

„Problemele noastre sunt scutecele si laptele”, se plange tanara mama, al carei sot nu are un loc de munca.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2