Protest: Judecatorii de la Tribunalul Maramures si Judecatoria Baia Mare isi suspenda activitatea pe perioada nedeterminata

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In cursul zilei de miercuri, 29 ianuarie, la nivelul Tribunalului Maramures a fost convocata Adunarea generala extraordinara a judecatorilor, in vederea formularii unui punct de vedere privind adoptarea proiectului de lege vizand abrogarea dispozitiilor legale care consacra pensia de serviciu.

Judecatorii Tribunalului Maramures au hotarat suspendarea activitatii de judecata pe perioada nedeterminata, cu exceptia cauzelor urgente, masura care opereaza incepand cu data de 29.01.2020.

“De asemenea, judecatorii Tribunalului Maramures au stabilit ca urmeaza a refuza participarea la constituirea Birourilor Electorale Judetene in anul 2020 cu prilejul desfasurarii alegerilor locale si parlamentare.

Judecatorii Tribunalului Maramures solicita actorilor implicati in garantarea independentei magistratilor si asigurarea normalei functionari a justitiei ca serviciu public urmatoarele:

– Normarea activitatii judecatorilor prin raportare la volumul de activitate al judecatorilor din Uniunea Europeana;
– Reconfigurarea situatiei personalului din instante atat prin adaptarea schemelor de personal (judecatori si personal auxiliar de specialitate), cat si prin asigurarea ocuparii tuturor posturilor vacante din sistem;
– Asigurarea resurselor materiale adecvate in scopul desfasurarii in conditii optime a actului de justitie – sedii instante, infrastructura informatica etc.;
– Stabilitatea legislativa necesara asigurarii predictibilitatii actului de justitie;
– Revenirea asupra masurii abrogarii pensiei de serviciu, in conditiile in care aceasta reprezinta o garantie a independentei magistratilor, respectiv o obligatie asumata la nivel international de catre Statul Roman.
Recomandam justitiabililor/aparatorilor/altor participanti implicati in cauzele aflate pe rol sa urmareasca desfasurarea acestora in perioada urmatoare”, a declarat judecatorul Mirela-Roxana Petrariu, conducatorul Biroului de Informare si Relatii Publice din cadrul Tribunalului Maramures.

Un alt comunicat vine de la Judecatoria Baia Mare, unde judecatorii si personalul auxiliar au decis suspendarea activitatii pe durata nedeterminata

“La data de 29 ianuarie 2020, judecatorii si personalul auxiliar din cadrul Judecatoriei Baia Mare, au decis suspendarea activitatii pe durata nedeterminata ca masura de protest impotriva abrogarii pensiilor de serviciu.
In aceasta perioada se va asigura numai judecarea cauzelor urgente. Compartimentele Registratura si Arhiva vor functiona cu program partial de lucru, intre orele 8.00 – 10.00”, a spus Ovidiu Francisc, presedinte.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. stefan

  Rog in nemernicia mea sa ma lamuriti cu un aspect. Asta pentru a nu ma sinucide de rusine pe treptele palatului de Justitie din Baia Mare… ce act juridic, norma nationala sau reglementare europeana stipuleaza ca : pensia de serviciu este o garantie a independentei magistratilor?

  Chiar credeti ca suntem toti analfabeti functionali in timp ce majoritatea dintre voi aveti studii la Cantemir, Bogdan Voda si alte facultati obscure?
  Cum ar fi ca presa sa efectueze o ancheta jurnalistica nationala, coroborandu-si fortele, pentru a demonstra neregulile, abuzurile si ilegalitatile din sistemul de justitie?!

  Reply
 2. Alex

  Pensiile speciale sunt o aberatie. Unii muncesc toata viata zi lumina si se incadreaza la 1200 lei pensie in timp ce alti lucreaza 8 ore pe zi la un birou si primesc 20 000 lei pensie. O nebunie. Oricine aproba asemenea pensii nu e intreg la cap. Dar daca tot se gaseste un nebun sa le puna in lege, atunci trebuie platite. Poi cum sa ti faci un plan cand nu sti cati bani iei lunar? Azi e PSD si iau 20k. Maine e PNL si iau 2500.

  Cum e legal asa ceva? Aici vorbim de Statul roman nu de un partid sau altul.

  Reply
 3. vera

  SIEU VREAU PENSIE SPECIALA.Ar trebui sa va faceti datoria prima data si sa lasati pretentiile nerusinate.Stiu ca dati solutii corecte ,am urmarit anii trecuti un caz cu un bogatas din oras care a facut un schim de teren cu Primaria Baia M,bogatasul avand un teren undeva cu valoare mica a reusit sa ia de la Primarie terenul pe care s-a construit kauflandul ,vis a vis de spitalul judetean,el incasand vreo 600000 euro .Procesul a durat 10 ani si dansul a primit cu suspendare in Baia m 3 ani ,iar Clujul a mai pus 1 an,deci 4 ani cu suspendare pentru acest furt pot spune de la noi baimarenii.Asa faceti voi dreptate,asa faceti in cazul celor ce pradeaza tara si mai vreti pensii nesimtite.Aveti salarii bune,aveti un statut in societate si nu va obliga nimenea sa practicati aceasta meserie.Din cate stiu nici Primaria nu io cerut banii acestui indivi d.Faceti greva co sa vina si pensionarii amarati in fata palatului sa va arate obrazul.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2