Protest la Budapesta impotriva cresterii influentei Rusiei in Ungaria

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Aproximativ 2.000 de persoane au demonstrat luni seara la Budapesta impotriva a ceea ce manifestantii considera a fi influenta tot mai mare a Rusiei in Ungaria si tendintele autoritare ale premierului Viktor Orban, relateaza agentia Associated Press.

Protestul a avut loc la cateva strazi de Ambasada Rusiei la Budapesta dupa ce politia a interzis ca manifestatia sa fie organizata mai aproape de cladire.

In timpul protestului s-a scandat ”Europa! Europa!”. Manifestatia a fost numita ”Sa oprim Moscova”, ca raspuns la campania ”Sa oprim Bruxellesul” dusa de guvern, care sustine ca Uniunea Europeana incearca tot mai mult sa limiteze drepturile statelor membre.

Scriitorul si activistul de mediu Andras Lanyi a spus ca este o prapastie tot mai mare intre Est si Vest si ca “noi, ungurii, nu vrem sa ajungem din nou de partea inamicilor umanitatii”.

Potrivit agentiei ungare MTI, el a spus ca guvernul lui Orban se indreapta tot mai mult spre dictaturile in care oponentii sunt ucisi sau inchisi, oferind ca exemple Rusia, Azerbaidjan si Iran.

sursa foto: agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2