Protest: Sapantenii le-au cerut angajatilor Primariei sa plece din institutie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In cursul zilei de marti, 4 martie, la Institutia Prefectului judetul Maramures a fost inregistrat Referatul  secretarului comunei Sapanta, act care va sta la baza emiterii Ordinului prefectului privind constatarea  incetarii de drept a mandatului  de primar al comunei Sapanta al domnului Stan Gheorghe.

Anexat Referatului s-au depus xerocopii dupa solutiile publicate pe portalul instantelor de judecata, secretarul comunei Robert Orzan, mentionand ca nu a intrat in posesia celor doua hotarari judecatoresti.

„Aceste acte nu mi-au parvenit pana in prezent, deoarece domnul primar Stan Gheorghe a dat dispozitii verbale factorilor postali  din cadrul Postei Romane din comuna Sapanta ca secretarul comunei sa nu aiba dreptul  de a ridica corespondenta, desemnand in acest sens pe contabila din cadrul UAT Sapanta”, a spus Robert Orzan.

Institutia Prefectului detine cele doua Hotarari Judecatoresti, acestea fiind comunicate de catre Judecatoria Turda si Curtea de Apel Cluj.

„De asemenea, in cursul zilei de marti, 4 martie, primarul comunei Sapanta, Gheorghe Stan, a avut o intrevedere cu prefectul judetului Anton Rohian,  in care a tinut sa precizeze ca nu a facut nicio presiune asupra secretarului comunei in vederea tergiversarii emiterii Referatului.

In acelasi timp, la sediul primariei din Sapanta s-au adunat astazi peste 100 de cetateni care si-au exprimat nemultumirea fata de activitatea desfasurata de secretarul comunei, cerandu-le angajatilor primariei sa paraseasca sediul, conform spuselor viceprimarului comunei Gheorghe Pop”, a spus Marilena Florescu, purtatorul de cuvant al Prefecturii Maramures.

Organele abilitate urmeaza sa cerceteze situatia tensionata creata  in Sapanta, iar prefectul urmeaza sa aplice dispozitiile art.15 si 16 din Legea nr.393/2004 privind statutul alesilor locali.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2