Proteste: Aproximativ 70.000 de oameni au iesit in strada

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

protest-bucuresti-jurnalul.ro_1De la mesaje emotionante cum ar fi cele adresate copiilor„Dragii nostri copii, iertati-ne noi am gresit 26 de ani, numai voi puteti invinge coruptia, suntem mandri de voi. Mama si Tata” si pana la lozinci impotriva clasei politice “Jos sistemul mafiot”, “Toate partidele, aceeasi mizerie”, “Nicaieri justitie, peste tot coruptie”, “Jos Parlamentul”, “Parlament penal, mars la tribunal”, toate au fost afisate pe pancartele protestatarilor.

Vocea romanilor s-a auzit nu doar in capitala, ci si in marile orase ale tarii, in cea de-a doua seara in care aproximativ 70.000 de oameni au iesit in strada. Constanta, Sibiu, Iasi, Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Timisoara, Bacau, Galati, Ploiesti, Oradea, Targoviste, Ramnicu Valcea, Baia Mare, Tulcea, Suceava sau Targu Mures si aici au protestat mii de oameni, miercuri seara. Majoritatea celor din strada erau tineri care discutau despre locuri de munca, situatia economica, unii dintre ei spunand ca ar fi necesar un guvern tehnocrat, mesaj pe care l-au scris pe mai multe pancarte. Mai multi participanti au fluturat steaguri tricolore. Altii purtau mesaje pe pancarte: “Schimbarea e in noi”, “Romania, trezeste-te!”, “Nu stati la balcoane, ca muriti de foame!”

Guvernul Ponta a fost dat jos de “vocea strazii”, insa acest lucru nu este suficient. Romanii vor normalitate, vor o tara civilizata, dar mai mult decat atat isi doresc sa le arate celor aflati la putere ca trebuie schimbat acest sistem subred si ca poporul nu mai poate fi ignorat. Romanii vor iesi in strada si in serile urmatoare.

Protestele au fost declansate de tragedia din club Colectiv, din 30 octombrie, in urma careia peste 30 de tineri si-au pierdut viata si alti aproximativ 100 sunt in stare grava.

ZiarMM

foto: psnews

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2