septembrie 24, 2021

Prototipul Antartica, un vehicul 100% electric destinat explorarii fara poluare, dezvaluit la Monaco

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Antarctica, prototipul unui vehicul 100% electric destinat misiunilor de explorare de la Polul Sud, a fost prezentat la Monaco, relateaza sambata AFP, relateaza Agerpres. Acest vehicul senilat al societatii monegasce Venturi Automobiles urmeaza sa fie testat in martie 2019 in nordul Canadei, in regiunea Telegraph Creek.

“Cand am vizitat aproximativ douazeci de statii de cercetare stiintifica din Antarctica, in 2009, am realizat ca nu dispuneau de vehicule proprii pentru a deplasare si transportarea materialelor, nici macar pe distante scurte. Nimeni nu s-a gandit pana acum la acest aspect”, a explicat vineri pentru AFP printul Albert al II-lea.
“Este o piata foarte limitata, insa daca putem realiza vehicule electrice utilitare, solide, care rezista frigului accentuat, acest lucru poate avea aplicatii interesante, chiar si militare”, a adaugat printul Albert care a pus bazele in 2006 fundatiei pentru mediu Prince Albert 2 of Monaco Foundation (FPA2).

Cu privire la rezistenta bateriilor la temperaturile foarte scazute din Antarctica, de pana la minus 50 de grade Celsius, directorul executiv al Venturi Automobiles, Gildo Pastor, a declarat: “Am gasit solutii inovatoare si suntem pe cale de brevetare”.

Autonomia vehiculului va fi de aproximativ 45 de kilometri la o viteza de 20 de kilometri la ora, a adaugat Venturi.

“Bateriile din Antarctica pot fi reincarcate in sistem propriu prin intermediul turbinelor eoliene si a panourilor solare, asa cum este cazul in statia de cercetare belgiana “Princesse Elizabeth” din Antarctica”, a explicat Bernard Fautrier, vicepresedinte al fundatiei FPA2.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2