Proxeneti anihilati: Anglia, Irlanda de Nord, Germania si Spania sunt tarile in care le-au obligat pe romance sa se prostitueze

Reclame home 1
Reclame home 1

Astazi, 19 iunie 2017, procurorii DIICOT Pitesti si ofiteri SCCO Pitesti, Craiova, Ploiesti, Bucuresti, Valcea si Dambovita au efectuat un numar de 71 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Arges, Olt, Prahova, Dambovita, Constanta si a municipiului Bucuresti. Concomitent s-au derulat perchezitii si in Marea Britanie, Belgia, Elvetia si Cehia.

Perchezitiile au vizat destructurarea a patru grupuri infractionale organizate, formate din 52 de suspecti.

Indivizii erau specializati in trafic de persoane in vederea exploatarii sexuale, proxenetism si spalare de bani. Infractiunile erau savarsite atat in Romania, cat si in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Belgia, Elvetia, Germania, Cehia si Spania.

Inca din anul 2009, membrii celor 4 grupuri infractionale organizate au recrutat prin inducere in eroare /determinat mai multe tinere in vederea practicarii prostitutiei in Elvetia, Germania, Marea Britanie, Belgia, Cehia si Spania (zona Ibiza), obtinand astfel sume importante de bani, ce au fost folosite la cumpararea de bunuri pe numele membrilor grupurilor infractionale organizate sau pe numele unor persoane din anturajul acestora.

Membrii gruparilor au obtinut din activitatea infractionala importante sume de bani, doar prin transferuri bancare obtinand suma de circa 5 milioane de euro.

La perchezitiile domiciliare  au fost ridicate sumele de 151.910 euro, 170.483 de lei, 30.100  de franci elvetieni, 720 de dolari americani, 3.800 de coroane suedeze precum si  24 de laptop-uri, 92 de smartphone-uri,  9 tablete, 500 de grame aur, in bijuterii,  un grinder, un pistol cu aer comprimat si 4 cartuse de carabina detinute ilegal, 34  de ceasuri de lux , in valoare estimata de circa 210.000 euro.

La sediul DIICOT- ST Pitesti vor ajunge la audieri, un numar de 35 de persoane.

Actiunea se inscrie intr-o serie mai ampla de activitati desfasurate in cadrul Echipei Comune de Ancheta constituita intre autoritatile judiciare din Romania, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord si Regatul Belgiei, a comunicat DIICOT Structura Centrala.

“Eurojust – Unitatea de Cooperare Judiciara a Uniunii Europene – a asigurat suportul operational si financiar necesar constituirii si desfasurarii activitatilor operationale aferente acestei echipei. Totodata, Eurojust a facilitat cooperarea dintre DIICOT Pitesti si autoritatile judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii, Belgia, Elvetia, Germania si Cehia, facilitand organizarea de reuniuni de coordonare.

Europol a facilitat schimbul de informatii intre statele implicate prin organizarea de intalniri operationale si a oferit sprijin analitic inclusiv prin prezenta unui birou mobil in Romania pe durata actiunii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul IPJ Arges, sprijiniti de catre forte de jandarmi din Gruparea Mobila de Jandarmi Fratii Buzesti Craiova, BSIJ Vlad Tepes Bucuresti, IJJ Arges, IJJ Dambovita si IJJ Prahova”, se arata in comunicatul DIICOT emis, astazi, 19 iunie a.c., pe adresa redactiei noastre.

 Anamaria AVRAM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2