PSD-ALDE, pensii speciale pentru alesii locali: USR, singurul partid care a initiat abrogarea pensiilor speciale

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Plenul Senatului a adoptat luni, 11 iunie, propunerea legislativa privind Codul Administrativ al Romaniei. Forul decizional in acest caz este Camera Deputatilor.

Actul normativ introduce pensii speciale pentru primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de consilii judetene care au indeplinit aceste functii dupa 1992. Pensia speciala pe care o vor incasa acestia la pensionare incepe de la 800 de lei/luna, in cazul unui primar de comuna care a avut un singur mandat. Bugetul de stat va suporta 100 de milioane de euro anual pentru plata acestor noi pensii speciale.

Deputatul USR, Vlad Emanuel Durus, membru in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, contesta acesta propunere legislativa sustinuta de PSD, ALDE, UDMR si cativa dintre parlamentarii PNL si PMP.

„Am spus, inca din momentul avansarii acestei idei de catre Comisia pentru elaborarea Codului administrativ, ca infiintarea unei noi categorii de beneficiari de pensii speciale este o mare greseala. Cream in continuare categorii privilegiate de cetateni, in timp ce marea masa de pensionari abia daca au din ce-si plati medicamentele si utilitatile. Va dau exemplul unui inginer din aproape orice domeniu de activitate, care a lucrat timp de 30-35 de ani, care primeste o pensie de aproximativ 1600-1700 de lei. Un primar de oras mic, dupa 12 ani de primarie, va incasa o pensie speciala de 3000 de lei/luna. USR nu va vota la Camera Deputatilor asa ceva, cum nu a facut-o nici la Senat. Suntem constanti principiului de a reduce numarul pensiilor speciale din Romania. Am depus o initiativa de a se renunta la pensiile speciale acordate oricarui tip de ales, dar a fost respinsa de PSD-ALDE ”.

PSD-ALDE au redus si lista incompatibilitatilor. Prin eliminarea literei f) din articolul 262 al Codului administrativ, primarii nu mai sunt declarati incompatibili in exercitarea calitatii de persoana fizica autorizata sau de persoana care exploateaza o intreprindere individuala sau o intreprindere familiala.

USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *